Počastili so slovenski kulturni praznik Francetu Prešernu

Na Razkrižju so pripravili kulturno prireditev, na njej se je predstavil tudi akademski igralec, režiser in gledališki pedagog Rajko Stupar

Jože Žerdin, nedelja, 16. februar 2014 ob 10:061
Kulturna prireditev na Razkrižju

Kulturna prireditev na Razkrižju

V soboto, 15. februarja, je v razkriškem domu kulture bila prireditev, katero so posvetili največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu. Kulturno prireditev je pripravila občina Razkrižje, na njej se je predstavil akademski igralec, režiser in gledališki pedagog Rajko Stupar, v programu so sodelovali tudi domačini, ki so bili tudi soustvarjalci tega programa.

Prireditev so poimenovali »Pusti peti moj'ga slavca«. V programu je na odru igrala na klavir Katja Žibrat, Stanko Ivanušič pa je prebiral vezni tekst. Prireditev je bila lepo obiskana, na njej se je zbralo veliko domačinov, poseben gost tega večera je bil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf in domači razkriški župnik msgr. Franc Režonja. Navzoča je bila tudi ravnateljica Osnovne šole Razkrižje Mileva Kralj Buzeti. Tako se je tudi občina Razkrižje s to prireditvijo oddolžila našemu največjemu slovenskemu pesniku.

Tinek torek, 18. februar 2014 ob 19:10

Negovanje kulturnega praznika s tem, da se ozreš v njegov "temelj", lepo in pohvalno! Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje