Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil

Požar so pogasili gasilci iz gasilskega društva Ljutomer

Jože Žerdin, torek, 18. februar 2014 ob 14:31
Zagorel zapuščeni avtomobil

Zagorel zapuščeni avtomobil

V času zimskih počitnic policisti Policijske postaje Ljutomer v Termah Banovci za otroke izvajajo preventivni projekt Policijska akademija detektiva Frančeka. »Detektiv Franček« namreč rešuje različne primere, kjer skupaj z otroci pomaga pri odkrivanju storilcev. Na pomoč pa mu tudi priskočijo policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota.

V tem času se izvajajo najrazličnejše akcije. Tako je v torek, 18. februarja, bilo za otroke še posebno zanimivo in poučno, kjer so z roko v roki sodelovali policisti policijske postaje Ljutomer in gasilskega društva Ljutomer.

Dopoldne, ko so se otroci skupaj s policijskim detektivom Frančekom igrali in zabavali, je nenadoma ob teniških igriščih Term Banovci k zapuščenemu avtomobilu prišla neznana oseba in avtomobil zažgala in zbežala neznano kam. Ognjeni zublji so se brž razširili na celoten avtomobil. Tisti hip pa je z otroci šel mimo detektiv Franček in brž poklical na pomoč policiste in gasilce. V nekaj minutah so na kraj požara prihiteli gasilci PGD Ljutomer, ki so z dvema voziloma začeli gasiti požar na avtomobilu in policisti, ki so zavarovali kraj požara. Za gašenje so namreč uporabljali vodo in peno.

V požaru in pri reševanju je sodelovalo sedem gasilcev iz PGD Ljutomer, ki jih je vodil in usmerjal potek gašenja in reševanja Dušan Hunjadi. Sam potek gašenja in reševanja so si ogledali otroci, ki so bili nad hitrim posredovanjem gasilcev nadvse navdušeni. Prav gotovo bo ta dogodek za otroke pustil poseben pečat in marsikateri se bo odločil, da bo stopil v gasilske vrste in pomagal pri najrazličnejših akcijah, ujmah, poplavah, požarih in prometnih nesrečah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje