Ljutomerski gledališčniki ponovno poskrbeli za večer poln smeha

V Ljutomeru so premierno uprizorili komedijo Fadila Hadžića Politična poroka, ki jo je režiral priznani prleški režiser Srečko Centrih

Prlekija-on.net, petek, 21. februar 2014 ob 00:10
Premiera predstave Politična poroka

Premiera predstave Politična poroka

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič, je v četrtek, 20. februarja, v Domu kulture Ljutomer, premierno uprizorila komedijo Fadila Hadžića Politična poroka, ki jo je režiral priznani prleški režiser Srečko Centrih ter ponovno dodobra nasmejala polno dvorano.

Kaj se zgodi, ko se mladi zaljubljeni par želi poročiti? Na eni strani nevestini starši želijo poroko v cerkvi, na drugi pa samo na matičnem uradu. Seveda tu potem trčijo: Dva bodoča »tasta« s svojimi ozkimi pogledi in že sedaj dve nemogoči »tašči«, s svojim razumevanjem poroke in stanovanjske stiske, ki prihaja sama od sebe...

Predstava, ki je nekako »družinska komedija« prinaša polno zapletov iz našega resničnega življenja in še vedno kaže resnično okorelost, miselnost in malomeščanstvo, ki nas žal še vedno obdaja.

V predstavi nastopajo Marko Jerebič, Danijela Kutnjak, Srečko Centrih, Robi Semenič, Ljuba Erhatič in Fani Zorec.

Ob koncu se je skupini zahvalila vodja ljutomerske območne izpostave JSKD, Mira Rebernik Žižek, ki je dvema članoma podelila tudi posebna priznanja. Ljuba Erhatič je za desetletno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti prejela srebrno Linhartovo značko, Robi Semenič pa za 20-letno udejstvovanje na področju ljubiteljske gledališke in lutkovne dejavnosti, zlato Linhartovo značko.

Gledališčnikom sta ob novi uspešni premieri ter ob 110-letnem delovanju gledališke skupine, čestitala tudi predsednik KD Ivan Kaučič, Miroslav Steržaj ter županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Kot ob vsaki premieri pa so tudi tokrat podelili gledališko iskrico za pomoč, zvestobo in vzpodbudo skupini, ki jo je letos prejel Danilo Ivanuša iz Ormoža, ki že vrsto let skrbi, da so predstave posnete in tudi predvajane na televiziji. Po premieri je sledila še pogostitev.

Ponovitev komedije bo v petek, 21. februarja, ob 19.30 uri, v Domu kulture Ljutomer.

Ostali sodelujoči v predstavi: Barbara Makoter (šepetalka), Fani Zorec (garderoba in make up), Gorazd Polanič (luč in ton), Milan Prelog (tehnični mojster), Danilo Ivančič (fotografije) in Drago Ficko (umetniške slike).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje