Gledališčniki iz Sv. Jurija gostovali pri Mali Nedelji

Salve smeha v Kulturnem domu pri Mali Nedelji

Branko Košti, sobota, 22. februar 2014 ob 17:29
En dan resnice pri Mali Nedelji

En dan resnice pri Mali Nedelji

Petkov večer 21. februarja, so Malonedeljčanom in oklličanom s komedijo "En dan resnice", polepšali amaterski igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv.Jurija ob Ščavnici.

Avtor,  eden naših največjih komediografov Tone Partljič, v komediji prikazuje vpliv politike in kapitala na naše vsakdanje življenje. Poleg zadreg in težav, v katere zaide novinar Krajnc z obljubo vnukinji, da en dan ne bo lagal, razgali naš odnos do temeljnih vrednot, kot so poštenost, prijateljstvo, renicoljubnost in mnoge druge. Izpostavlja tudi odklonilen odnos do vsega našega - domačega in pokaže na naš kompleks majhnosti in nesposobnosti, narediti nekaj velikega. Ena izmed možnosti, da slovenski človek prestopi prag majhnosti in zaplankanosti, je smrt, četudi samo navidezna, kar v komediji dokaže komediograf Ribič. Trideset let neupoštevan, po navidezni smrti postane slovenski Moliere, slovenski Nušić.

Vsekakor resne teme, ki pa jih mojster komedije Tone Partljič zna povedati na zelo duhovit način, igralci pa so z odlično interpretacijo na odru učinkovito oživili njegove like in od gledalcev izzvali salve smeha.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje