Radenci: Premalo sodelovanja med društvi

Na Osnovni šoli Radenci uspešno deluje turistični podmladek

Filip Matko, nedelja, 23. februar 2014 ob 00:37
Člani turističnega podmladka, Kim Vrbnjak z veveričko Muki na ramenu

Člani turističnega podmladka, Kim Vrbnjak z veveričko Muki na ramenu

Turistično društvo Radenci je za aktivnosti v letu 2013 »obrnilo« 14.011,00 evrov, a za letos planirajo 13.700,00 evrov. Opravili bodo iste aktivnosti kot lani (18. salamiado bodo 15. marca organizirali v prostorih hotela Radin; ob božičnih stojnicah načrtujejo še drsališče), bo pa nekaj novega: že 7. marca bo v hotelu Radin zabavnoglasbena prireditev »Ples mehurčkov«, tri dni prej (4. marca) pa bodo najmlajše gostili s pustnimi krofi ! Z delom bo nadaljeval turistični podmladek na Osnovni šoli Radenci, poskušali bodo postaviti vodomet v krožišču pri avtobusni postaji, še nadalje pa bodo aktivno sodelovali s Turističnim društvom Klopotec Kapela, Občino Radenci, Zdraviliščem Radenci in njihovim hotelom Radin ter ostalimi društvi v občini, še zlasti z Društvom prijateljev mladine.

Toda na rednem letnem občnem zboru v prostorih Dijaškega doma Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je v petek, 21. februarja zvečer, bilo še posebej izpostavljeno, da je v Radencih premalo sodelovanja med društvi. To je v svojem pozdravu potrdil tudi župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je pohvalil delo Turističnega društva Radenci in njegovo vodstvo s predsednico na čelu. Je pa istočasno svojo prisotnost izkoristil, da je predstavil delo v Občini Radenci ter kaj se načrtuje (izgradnja vodovoda, izgradnja novega vrtca).

O delu v letu 2013 je poročala predsednica Karmen Žibret Kavčič, ki je omenila, da se je vodstvo društva sestalo na desetih sejah in prva akcija je bilo pospravljanje adventnega venca v krožišču pri lekarni. Temu je sledila organizacija 17. salamiade, ki so jo zaradi neprimernosti prostorov iz radenske Športne dvorane »preselili« v prostore Gasilskega doma v Radencih. Toda ob tem so ugotovili, da so tam prostori premajhni za tovrstno prireditev. Poskrbeli so za ocvetličenje krožišča pri lekarni ter cvetličnih gredic pri banki in pošti. Ob Maratonu treh src so imeli na skrbi kontrolno točko v Turjancih, v radenskem parku pa so postavili propagandno steklenico »Radenska tri srca«, kjer se turisti že z veseljem fotografirajo. V parku so pripravili še tradicionalno kuhanje štajerske kisle žüpe, pred hotelom Radin čarovniško roštiljado ter prebarvali igrala v parku. Udeležili so se Martinovanja na Kapeli. Zelo dobro je uspel 2. dobrodelni turistični ples, s katerega bodo zbrana sredstva namenili za postavitev vodometa v krožišču pri avtobusni postaji. Pred koncem leta so imeli postavljene božične stojnice pri restavraciji Vikend, ob njih pa zabeležili izredno malo obiska. Prav tako se je izkazala nezainteresiranost društev v kraju za organiziranje iger krajanov. Zatorej si v bodoče želijo več sodelovanja med društvi v Radencih, kajti predsednica Karmen Žibret Kavčič je prepričana, da so vsi občani pravzaprav člani turističnega društva, pa če so plačali članarino društvu ali ne in bi naj tako bili tudi prisotni na prireditvah v domačem kraju.

Ob samem začetku zbora se je s kulturnim programom predstavil podmladek turističnega društva, ki deluje na Osnovni šoli Radenci pod vodstvom mentorice Valerije Žnidarič Žitek. Med mladimi je posebej izstopala 12-letna Kim Vrbnjak, ki je ves čas svojega nastopa imela ob sebi veveričko Muki (veverička Muki je tudi zaščitni znak Radenec !), za katero doma skrbi že leto dni. In ta podmladek daje upanje, da skrb za turizem v Radencih ne uplahne.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje