Pomladansko Jesensko listje

V DOSOR-ju počastili 17 slavljenk in slavljencev

Filip Matko, torek, 25. februar 2014 ob 22:51
Zapele so ljudske pevke

Zapele so ljudske pevke

Čeprav se nam letos že bliža pomlad, skupina ljudskih pevk Jesensko listje iz Dokležovja ne čaka na jesen in takratnih nastopov. Ponovile so namreč svoj obisk v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Bilo je to v ponedeljek, 24. februarja dopoldne.

Ob 9.30 so se namreč v domski restavraciji DOSOR-ja po tradiciji zbrali stanovalke in stanovalci tega doma, da počastijo slavljenke in slavljence, ki so v mesecu februarju praznovali svoj rojstni dan. Še posebej tem so z pozdravno pesmijo ljudske pevke zapele. Slavljencev je bilo skupno 17 in v domski restavraciji so zanje pripravili sedeže v prvi vrsti. Tako so si lahko od blizu pogledali gostujoče pevke, ki jih je kot moderatorka spremljala Marija Zver.

Imenovana je opomnila na letošnjo stoto obletnico rojstva Frana Milčinskega – Ježka in njegove pesmi, kot tudi na stoto obletnico pričetka prve svetovne vojne. Z obema stoticama so bile povezane številne pesmi, ki so jih zapele ljudske pevke.  Tudi pesmi, ki jih je brala Marija Zver, so bile prav izpod peresa Frana Milčinskega – Ježka.

In tako je ob petju bilo vsem oznanjeno, da je sedemnajst februarskih slavljenk in slavljencev »zbralo« skupno že 1.130 življenjskih let. Ob tem so si zaslužili darilo in zatorej so vsi prejeli: spominsko vrečico sivke (lavande), od ljudskih pevk iz Dokležovja sveže nabrane šopke zvončkov, a iz domske kuhinje odlično torto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje