Otroci spoznali policijo, njihovo delo in opremo

Terme Banovci so bile najbolj varovano območje v Pomurju

Jože Žerdin, sreda, 26. februar 2014 ob 15:26
Policija je predstavila svoje delo in opremo

Policija je predstavila svoje delo in opremo

Čeprav se čas zimskih počitnic naglo končuje, je v Termah Banovci v tem tednu še najbolj živahno, veselo in sproščeno, kajti za otroke in njihove starše je kar najbolj priskrbljeno, tako za oddih, kopanje kot za druge prostočasne aktivnosti.

Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil
Pri Termah Banovci zagorel zapuščeni avtomobil

V tem času so se namreč otroci največ časa družili z detektivom Frančekom, s katerim so razreševali marsikateri problem s področja varovanja, požarov, kriminalitete, vlomov itd. Otroci in detektiv Franček so namreč z roko v roki skupaj s policijo, gasilci in drugimi, ki skrbijo za varnost ljudi in premoženja reševali različne primere odkrivanja storilcev, kjer so jim bili v veliko pomoč policisti in kriminalisti iz Policijske uprave Murska Sobota.

Projekt Policijska akademija detektiva Frančeka je bila najbolj zanimiva v sredo, 26. februarja, ko so v Termah Banovci organizirali akcijo s posebnimi policijskimi enotami, kajti nedvomno so bile Terme Banovci ta dan najbolj varovano območje v Pomurju. Tako so otroci skupaj z detektivom Frančekom najprej reševali problem, ki je nastal že v zgodnjih jutranjih urah. V apartmajskem naselju Term Banovci so namreč zaznali, vlomilce, ki so se lotili kraje na večih mestih. S pomočjo posebno izurjene policijske enote je posredovalo več policistov, kjer so dva vlomilca ujeli na kraju vloma, en na je pobegnil neznano kam in še ga iščejo.

Ob tej priložnosti so policisti dali na ogled svojo opremo, katero potrebujejo pri najrazličnejših dogodkih pri posredovanju, na raznih tekmah, opremo, ko iščejo razne begunce, tatove. Prikazali so policijsko vozilo Provida in prikazali Schengen bus z opremo. Cela akcija je slonela na posebnih policijskih enotah iz Policijske postaje iz Murske Sobote.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje