Medgeneracijske pustne maske

Kreativna predpustna delavnica v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 08:42
Kreativna delavnica v DOSOR-ju

Kreativna delavnica v DOSOR-ju

V času šolskih počitnic se je skupina šolark in šolarjev, ki se redno srečujejo s svojo mentorico Miro Nemec v okviru birmanske skupine »Sveto pismo« Župnije Radenci, odločila za koristno izrabo prostega časa. Prišlo je do dogovora s Petro Gašpar v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, o skupni predpustni kreativni delavnici.

Torej so v četrtek, 27. februarja dopoldne, v prostorih učilnice DOSOR-ja v četrtem nadstropju, učenke in učenci sodelovali s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja pri izdelovanju pustnih mask. Med izdelki, ki so nastali, je bilo največ očal za maskiranje, kot tudi pustnih klobučkov in drugih drobnih okraskov, ki jih bo lahko vsak posameznik uporabil ob šemljenju v letošnjem predpustnem ali pustnem času.

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, udeleženci četrtkove dopoldanske kreativne delavnice, pa so svoje maske predstavili na svojem domskem pustovanju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje