V Veržeju nastopila skupina Ethnotrip

Skupina Ethnotrip je v Domu kulture v Veržeju pripravila zanimiv koncert z etno pridihom

Danilo Ivančič, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 09:281
Ethnotrip v Veržeju

Ethnotrip v Veržeju

V petek, 28. februarja, je mlada glasbena skupina z imenom Ethnotrip, v Domu kulture v Veržeju pripravila zanimiv koncert z etno pridihom.

Člane zasedbe Ethnotrip, sestavljene iz pomurskih glasbenikov, združuje ljubezen do ljudske glasbe in želja po poustvarjanju le-te. Ne omejujejo pa se zgolj na slovensko glasbo. Tako je v njihovem repertoarju moč slišati tudi ljudske skladbe iz Madžarske, Hrvaške, Srbije, Anglije, Makedonije, Rusije, izjemoma izvajajo tudi skladbe, katerih avtor je poznan.

Z delovanjem so pričeli leta 2009 ter se poleg začetnih promocijskih koncertov osredotočili predvsem na ustvarjanje kvalitetnega repertoarja. Ta se je do danes že precej razširil, skupina pa je v tem času izvedla veliko nastopov tako doma, kot tudi v tujini. V letu 2013 so izdali svoj prvi album z imenom Ethnotrip, ki je nastal ravno v tej dvorani v Veržeju.

Fotografije iz koncerta si lahko ogledate v spodnji galeriji.

TUNČEK sreda, 5. marec 2014 ob 09:14

Etno muzika je zokon, je neke prvobitnega za fsoki norod. Ploskač Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje