Vključujejo vedno več novih članov

Bolni z osteoporozo zborovali v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 14:16
Številčna udeležba na občnem zboru

Številčna udeležba na občnem zboru

V okviru Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije deluje 18 društev, od tega so kar tri društva na obeh bregovih reke Mure (Murska Sobota, Ljutomer in Radenci). Tako je Društvo za osteoporozo Pomurja - Radenci v letu 2013 združevalo 214 udov (članic in članov) iz desetih pomurskih občin, ki jih kot predsednica vodi Mira Janžek, a kot poslovna sekretarka Ivica Stolnik.

Novih članov je lani bilo 17, a samo letos se jih je včlanilo že 11. Redni letni občni zbor so opravili v radenskem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki se ga je v soboto, 1. marca, udeležila tudi predsednica Zveze društev bolnikov z osteoporozo Slovenije dr. Duša Hlade – Zore. Med gosti sta bila še podžupan Občine Radenci Janez Konrad in ustanoviteljica tega društva Dragica Žlebnik (tedaj še društvo za vso severovzhodno Slovenijo).

V uvod zbora je vsem 114 navzočim zapel mešani pevski zbor Vrelec, v njem pa prepeva tudi poslovna sekretarka društva Ivica Stolnik, ki je poročala o delu društva v minulem letu: »…22. marca lani nas je v DOSOR-ju 52 prisluhnilo predavanju dr. Imre Farkaša, upokojenemu specialistu ortopedije;  6. aprila smo v prostorih Zdravilišča Radenci  98 zainteresiranim izvedli meritve mineralne kostne gostote na petnici; 18. maja se je 11 članic udeležilo pohoda v okviru Maratona treh src v Radencih; 25. maja je na povabilo Društva za osteoporozo Kranj na ekskurziji po Gorenjski (protokolarni center Brdo, romarska cerkev Velesovo) bilo 53 udeležencev; 22. junija smo zasadili dvokrpi ginko v radenskem parku in s tem postali »Zlati boter« z zbranimi in darovanimi prostovoljnimi prispevki članstva; v Baški vodi pri Makarski nas je 18 letovalo ob Jadranski obali od 28. junija do 4. julija; 19. julija smo imeli nepozabni dan doživetij na Pohorju (pragozd Šumik, muzej padlemu Pohorskemu bataljonu na Osankarici, Črno jezero, nabiranje zdravilnih zelišč in piknik pri Andrejevem domu), kjer nas je bilo 66; 17. avgusta nas je na romanju na Svete Višarje bilo 49; v dneh od 19. do 26. avgusta je 22 članic bilo na tedenskem oddihu na Debelem rtiču pri Ankaranu; Svetovnega festivala praženega krompirja, 7. septembra v Monoštru na Madžarskem, se je udeležilo rekordno število članic in članov: 71 ! Že med potjo je bil postanek zaradi ogleda mozaika patra Marka Rupnika v cerkvi svete Helene na Pertoči, drugi postanek pri izviru slatine v Nuskovi ter tretji postanek pri čebeljem gradiču v Serdici, a na povratku zaradi malice postanek na EKO-socialni kmetiji Korenika v Šalovcih; 19. oktobra je 44 naših članic bilo na proslavi ob Svetovnem dnevu osteoporoznih bolnikov v Rdeči dvorani v Velenju; na Martinovo, 11. novembra, se nas je 39 odpravilo na izlet po Prlekiji (muzej v Ljutomeru, ogled kmečkega muzeja Srečka Pavličiča v Pristavi, cerkev Matere božje na Jeruzalemu, gostišče Brenholc); a zadnje večje srečanje je bilo še 17. decembra v Lendavi, ko si je 26 članic ogledalo gledališko-koncertno dvorano, cerkev svete Katarine ter se ogrelo v bazenih s parafinsko termomineralno vodo hotela Lipa in se nato družilo še ob zabavnoglasbenem večeru z Dragom Jošarjem…«

Sledilo je še blagajniško poročilo (Darinka Cep) ter poročilo nadzornega odbora društva (Zalika Kodba), kar so navzoči soglasno sprejeli. Zatorej je Ivica Stolnik prebrala še predlog načrtovanih aktivnosti društva v letošnjem letu, ko se, podobno kot leto poprej, za vsak mesec v letu predvideva vsaj ena večja aktivnost. Članice in člani za vsako aktivnost prejmejo pisno obvestilo, svoje pripombe ali želje pa lahko sporočijo tudi po telefonu (040/476-970) ali po elektronski pošti:ivica.stolnik@siol.net.

Po kosilu je vsem nastopila s skečem dramska skupina »Močnikovi«, ki deluje pri Kulturno prosvetnem društvu Rogašovci na Goričkem, ob 17. uri pa so jih ob prijetnem druženju razveselile še pustne maske.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje