Tudi za pustno nedeljo čebelarji skupaj

Vsako prvo nedeljo v mesecu imajo čebelarji ČD Ljutomer sestanek - okroglo mizo

Janče Gartner, ponedeljek, 3. marec 2014 ob 17:171
Zbrali so se čebelarji ČD Ljutomer

Zbrali so se čebelarji ČD Ljutomer

Skozi vse leto imamo čebelarji vsako prvo nedeljo v mesecu sestanek - okroglo mizo (čeprav je oglata) o dogajanjih, novostih in izkušnjah v naši dejavnosti. Tudi pustna nedelja nas ni odvrnila od rednega združevanja na stalni lokaciji. Malo drugače je pa le bilo, saj se je predsednik pripeljal kot puščavski princ, moja malenkost pa kot dobrodušni pater, ki je pobegnil iz samostana. Po takem uvodu je beseda lažje stekla. Glede na to, da je bila zima mila in da je pomlad malo pohitela, so čebele že zgodaj začele svojo dejavnost in tako prisilile tudi nas čebelarje, da začnemo malo bolj migati okoli naših čebel.

Tako je bilo veliko izmenjav izkušenj o opravilih v tem času, pogovor pa je nanesel tudi na nam nerazumljiv dogodek - krajo kar osmih čebeljih družin v Ljutomeru. Očitno je kriza, tako ekonomska kot moralna, že tako velika, da "posvojitelj" (verjetno pa več njih) ne razmišlja veliko, saj delo s čebelami ni enostavno pa tudi še nekaj vlaganj je potrebno za uspešen razvoj družin. Morda pa novi čebelarski navdušenec ni vedel, kam naj se obrne za uspešen začetek dejavnosti, lahko pa je kakšnemu izkušenemu čebelarju zima le vzela preveč družin in je bila pač potrebna nadomestitev. Vsekakor pot ni prava in škoda, ki je bila povzročena našemu čebelarju, ki dnevno oskrbuje občane z domačim medom, ni ravno majhna. Upamo, da bodo ustrezne službe posvojene čebele našli in jih žive in zdrave vrnili našemu čebelarskemu veteranu.

Tinek sreda, 5. marec 2014 ob 15:51

Lepo, da negujejo "cehovsko" druženje. Nasmeh

Tega manjka, da bi se tako v okviru dejavnosti redno sestajali in družili. Čebelarji, le tako naprej, naj vas ne ustavi neljub dogodek.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje