Pustno rajanje na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Tudi učenci in učitelji prve in druge triade na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so se na pustni torek popolnoma vživeli v pustni živžav

Nuša Novak, torek, 4. marec 2014 ob 13:07
Pust na OŠ Ljutomer

Pust na OŠ Ljutomer

Pust je edini čas v letu, ko se lahko upravičeno spremenimo oziroma preobrazimo v tisto, kar si že dolgo želimo postati, ali pa se preprosto našemimo tako, da nas vsaj na ta dan nihče ne prepozna. Tako se lahko popolnoma vživimo v vlogo pustne maškare in se prepustimo toku pustnega rajanja in norega pustnega doživetja. Pusta se veselijo še posebej otroci, saj se lahko na ta dan prelevijo v njihove najljubše pravljične junake.

Tudi učenci in učitelji prve in druge triade na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so se na pustni torek, 4. marca, popolnoma vživeli v pustni živžav in se na ta prav posebni dan spremenili v številne zanimive maškare, ki so s povorko po »celen Lotmerki«, želeli pregnati še zadnje ostanke zime. Kljub temu, da je vreme bolj ali manj zadnje dni nekoliko kislo, pa zagotovo niso bili »kisli« obrazi naših malih maškar, saj je njihov glasen smeh in vrisk odmeval po celem mestu. Vesele maškare so obiskale tudi Dom starejših občanov, kjer so se jih vsi izjemno razveselili. Vrisk in smeh pa se ni razlegal le po celem mestu, ampak tudi po hodnikih in učilnicah osnovne šole, kjer so namesto učencev, vsaj za en dan zavzele šolo neutrudne in raznolike maškare, ki obožujejo »debele in mastne« krofe.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje