V občinah Križevci in Veržej zbirajo rabljena občila in obutev

V te zbirne zabojnike lahko občani in drugi odlagajo uporabna rabljena oblačila

Jože Žerdin, sreda, 5. marec 2014 ob 16:58
Zabojnik za zbiranje rabljenih oblačil in obutve

Zabojnik za zbiranje rabljenih oblačil in obutve

Tudi v občinah Križevci pri Ljutomeru in Veržej se zavedajo krize in socialne stiske svojih občanov. Zato se je občina odločila in namestila dva zabojnika za zbiranje rabljenih oblačil in obutve. Tako je en nameščen pred stanovanjskim blokom v Logarovcih, drugi pa je pri občinski stavbi v Križevcih. Podoben zabojnik smo pred dnevi opazili tudi v Veržeju nasproti občinske stavbe.

V te zbirne zabojnike lahko občani in drugi odlagajo uporabna rabljena oblačila, uporabljeno rabljeno obutev in modne dodatke. Oblačila morajo biti čista, ne umazana in ne raztrgana. Oblačila morajo biti zložena v plastično vrečko in vrečka mora biti zavezana in tako se lahko odloži v zabojnik. Tudi obutev mora biti uporabna in prav tako dana v plastično vrečko in zavezana. Ko bodo zabojniki polni bodo odgovorni ta zbrana oblačila in obutev ponudili socialno ogroženim družinam, kateri so pomoči potrebni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje