Svetovna debaterska srenja te dni v Ljutomeru

Ta konec tedna se bo v Ljutomeru odvijal že 12. Mednarodni debatni konec tedna

Prlekija-on.net, sreda, 5. marec 2014 ob 13:53
Mednarodni debatni konec tedna

Mednarodni debatni konec tedna

Mednarodni debatni konec tedna na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je postal že tradicionalna oblika debatnih srečanj, na katerem sodelujejo člani debatnih organizacij iz Slovenije in tujine. Vseh sodelujočih (debaterji, sodniki, časomerilci, organizatorji) bo letos okrog 180, prišli pa bodo iz naslednjih držav: Bosna in Hercegovina, Češka, Finska, Hrvaška, Indija, Japonska, Nova Zelandija, Singapur, Slovenija, Velika Britanija in ZDA.

Debatni turnir se začne v četrtek, 6. marca, konča pa v soboto, 8. marca. Večina (tujih) udeležencev pa je že v Ljutomeru, saj bodo debaterji iz tujih držav sodelovali tudi pri pouku na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in ne samo na debatnem turnirju. Z letošnjim mednarodnim debatnim turnirjem bodo pridobile tudi nekatere druge šole iz severovzhodne Slovenije. Namreč, gostje iz Indije, Singapurja in Nove Zelandije bodo predavali in obogatili pouk na OŠ Središče ob Dravi ter na srednjih šolah v Lendavi, Ormožu in Mariboru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje