Zimski oratorij za otroke iz veržejske in križevske župnije

Oratorija se je udeležilo okoli 25 otrok iz župnije Veržej in župnije Križevci pri Ljutomeru

Jože Žerdin, sreda, 5. marec 2014 ob 23:49
Zimski oratorij v Veržeju

Zimski oratorij v Veržeju

Tudi letos v času zimskih počitnic se je župnija Veržej, skupaj z Mladinskim centrom Veržej odločila in v sredo, 26. februarja za najmlajše pripravila enodnevni zimski župnijski oratorij, ki je potekal v župnijskih prostorih župnišča Veržej.

Oratorija se je udeležilo okoli 25 otrok iz župnije Veržej in župnije Križevci pri Ljutomeru. Skozi prizmo zimskega oratorija so otroci bili deležni duhovnega utripa, molitve, verskih iger, zabave, smeha ter mladostnega živžava.

Tako so se otroci skupaj z animatorji za en dan »odklopili« od vsakdanjih skrbi ter se prepustili duhovnemu življenju. Kot je povedal župnik župnije Veržej Jože Brečko je bil z zimskim otroškim oratorijem nadvse zadovoljen, otroci pa so ob koncu enodnevnega oratorija na svoje domove odšli bogatejši, kajti poslej se bodo še rajši družili, hodili k verouku in svetim mašam.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje