»Dotiki / Dodiri« v Martinu na Muri

Tatjana Mijatović samostojno razstavlja na Hrvaškem

Filip Matko, ponedeljek, 17. marec 2014 ob 11:44
Razstava na Hrvaškem

Razstava na Hrvaškem

V galerijskih prostorih Občine Martin na Muri na Hrvaškem je bila v soboto, 15. marca, ob 20. uri otvoritev samostojne likovne razstave del Tatjane Mijatović iz Radenec, sicer predsednice Likovnega društva Gornja Radgona, ki pa je tudi članica društva Likovna republika v Martinu na Muri. Razstavo 23 likovnih del je avtorica naslovila »Dotiki / Dodiri«.

O slikarki in njenem delu je govorila predsednica društva Likovna republika Milena Petković: »…Tatjanino umetniško ustvarjanje je neprestano samoizpraševanje, marljivo iskanje raznih likovnih možnosti. Ona ne hiti, ampak premišljeno tke sliko, z nanašanjem barv s čopičem, z večjimi ali manjšimi pikami, barvnimi trakovi, ki z obarvanimi robovi od detajla do detajla ustvarijo neobičajno abstrakcijo, ki že spominja na mozaik. Včasih nadgradi slike z kartonskimi vstavki in ustvari 3D kompozicije. Včasih poseže tudi za peskom, vgradi ga v sliko in tako se naravno in umetno združi v reliefno celoto. Koristi žive akrilne barve, ki so odraz njenega ognjenega temperamenta ter njene neizmerne ustvarjalne energije. Vsaka njena slika govori zgodbo: o prelepi pokrajini, ljudeh, njihovih doživetjih… Njene abstrakcije kot da ležijo na asimetrični matrici / mreži, razpete v različnih oblikah. Vsebujejo emocije, od viška sreče do žalosti. Slike niso statične, ampak ob njih doživimo fizični in duševni premik. Sam naslov razstave »Dotiki / Dodiri« nas spominja na nekaj prelepega, na mehkobo poti, senzualnost in erotičnost žene, ki je v današnji zgodbi postavljena v center sveta, kot izvir življenja, ljubezni ali otožnosti…«

V kulturnem delu otvoritve razstave je vse presenetila in razveselila tamburaška skupina šesterice mladih »Kontra-san« pod vodstvom Maria Goričanca, a razstavo del Tatjane Mijatović je odprl župan Občine Martin na Muri Franjo Makovec.

Že v začetku meseca aprila se bo društvo Likovna republika Martin na Muri s svojo društveno razstavo predstavilo v Gornji Radgoni, v tamkajšnji galeriji Kulturnega doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje