V pesmi, z recitacijami in plesu so se predstavili člani društva paraplegikov

Vsi, ki so se udeležili tega koncerta, so videli kaj vse premorejo ljudje, ki so vezani na invalidske vozičke

Jože Žerdin, torek, 18. marec 2014 ob 19:28
Tudi zaplesali so

Tudi zaplesali so

V Murski Soboti deluje društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, ki imajo svoje sodobne prostore na Noršinski ulici v Murski Soboti, prilagojene prav njim, saj so prilagojeni njihovim potrebam in so grajeni brez arhitektonskih ovir.

Ti člani društva so vezani na uporabo invalidskega vozička zaradi posledic paraplegije in tetraplegije, parapareze in tetrapareze. Člani so vključeni v to društvo iz občin Murska Sobota, Lendava, Ljutomer, Tišina, Beltinci, Moravske Toplice, Cankova, Rogašovci, Kuzma, Gornja Radgona, Ormož, Grad, Gornji Petrovci, Dobrovnik, Kobilje, Šalovci, Hodoš, Velika Polana, Odranci, Turnišče, Križevci pri Ljutomeru, Razkrižje, Črenšovci, Veržej, Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Središče ob Dravi in Apače.

V okviru tega društva delujejo pevci in pevke, ki negujejo staro ljudsko glasbo in so si nadeli ime Komorna skupina paraplegikov Prekmurja in Prlekije, skupino pa vodi profesorica Valerija Šemen. Tako je skupina pevcev in pevk pripravila v sodelovanju z Razvojnim zavodom Puconci in občino Puconci svoj koncert. Ta lep kulturni dogodek je bil v nedeljo, 16. marca, v Spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih. Koncert je bil zelo bogat saj so pevci in pevke na invalidskih vozičkih odpeli veliko že pozabljenih, ljudskih narodnih in prekmurskih pesmi, zapeli pa so tudi nekaj novejših pesmi. Vse pesmi so bile odpete iz dna srca, saj so bile posvečene materam, ženam, dekletom za osmi marec in bližajoči se materinski dan.

Koncert je bil zelo zanimiv, saj so pripravili tudi plesne točke, ko so na parketu ob glasbi zaplesali plesalka z dvema članoma plesalcema na invalidskih vozičkih, kar je bila prava paša za oči in ogled. Koncert so z glasbenim vložkom ter recitacijam popestrili Maša Kuhar, Tinkara Car in Jakob Slana. Ob tem plesu so se marsikateremu obiskovalcu zarosile oči. Ob koncu koncerta so še vsi skupaj zapeli pesmi »Mamica je kakor zarja«. Ob koncu zelo lepega kulturnega dogodka se je pevcem in nastopajočim zahvalil župan občine Puconci Ludvik Novak. Vsi, ki so se udeležili tega koncerta, so videli kaj vse premorejo ljudje, ki so vezani na invalidske vozičke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje