Druženje dveh generacij krajanov KS Mala Nedelja in KS Radoslavci

Učenci so s pestrim programom razveselili ženske ob njihovih praznikih

Branko Košti, sreda, 19. marec 2014 ob 18:12
Druženje dveh generacij pri Mali Nedelji

Druženje dveh generacij pri Mali Nedelji

V dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji, se je v sredo, 19. marca, odvijalo druženje dveh generacij prebivalcev KS Mala Nedelja in KS Radoslavci. V parterju dvorane so sedeli upokojenci in upokojenke, na odru pa so nastopali učenci OŠ Mala Nedelja, kateri so prisrčen in pester kulturni program namenili predvsem ženam in materam, ki v mesecu marcu praznujejo kar dva praznika: Dan žena in Materinski dan.

Uvod v dogodek, organiziran na pobudo prizadevnih članov DU Ljutomer z območja dveh krajevnih skupnosti, katere trenutno vodi Ludvik Horvatič, je podala predsednica DU Ljutomer, Slavica Sunčič. V svojem nagovoru je spomnila na dolgotrajen in pogumen boj žensk za enakopravnost, kateri je, med drugim, privedel tudi do tega, da ženske praznujejo 8. marec kot svoj praznik. "Enakopravnost med moškim in žensko, enakopravnost v družbi, verjetna takšna, kot bi si jo želeli, ne bo nikoli. Vendar je pomembno predvsem to, kakšne medsebojne odnose imamo drug do drugega, kako se spoštujemo, razumemo, odpuščamo in se imamo radi kot družina, kot prijatelji, sosedje in znanci. Veliko je v življenju trpljenja in solza, ampak je tudi veliko možnosti, da smo srečni in zadovoljni", je med drugim povedala predsednica ljutomerski upokojencev.

Prireditev je z zahvalo učencem in delavcem šole zaključil Ludvik Horvatič in zbrane povabil v bližnjo gostilno, kjer so ob okusni hrani poklepetali in se zavrteli po taktih harmonike.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje