Prireditev ob materinskem dnevu učencev OŠ Vitomarci

Materinski dan je prav poseben praznik, ko se svojim mamam zahvalimo za nešteto ljubečih pogledov, toplih objemov in spodbudnih besed

Nuša Novak, torek, 25. marec 2014 ob 19:40
Prireditev ob materinskem dnevu v OŠ Vitomarci

Prireditev ob materinskem dnevu v OŠ Vitomarci

MAMA!
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(Tone Pavček)

Zunaj že diši po pomladi. Živali se prebujajo iz zimskega spanja, spomladanske cvetlice in drevesa pa se bohotijo s prečudovitimi cvetovi. Pa tudi vremenske temperature so za mesec marec že zelo visoke. Ko pogledamo skozi okno lahko vidimo,  da se zima počasi poslavlja, topla jutra pa prebujajo pomladne cvetlice, ki pogumno dvigajo svoje cvetove k nežnim sončnim žarkom. Vse to dogajanje v naravi in vsi dogodki ter prazniki, s katerimi se prebuja narava, je v učencih in učiteljih podružnične OŠ Vitomarci, pod vodstvom ped. vodje Marjane Gomzi, prebudilo željo, da so tudi letos pripravili prireditev, namenjeno materinskemu dnevu, prazniku vseh mamic.

V vrvežu vsakdana človek potrebuje vsaj malo sprostitve, zato so učenci pod vodstvom svojih mentoric povabili vse drage mamice, žene, babice in seveda tudi vse ostale, od najmlajših do najstarejših, da so se nam pridružili na skupnem praznovanju tega prav posebnega dne, ki je potekalo v ponedeljek, 24. marca, v Domu kulture v Vitomarcih.

Kajti materinski dan je prav poseben praznik, ko se svojim mamam zahvalimo za nešteto ljubečih pogledov, toplih objemov in spodbudnih besed. Na ta dan se otroci, majhni in tudi tisti malo večji, spomnimo na svoje matere in se jim na različne načine zahvalimo za prejeto materinsko ljubezen - ljubezen, ki ji ni para..

Mnogi se na ta dan odpravijo v cvetličarne po dišeč šopek rož, nekateri se mami oddolžijo z razvajanjem in sproščanjem v kakšnem lepotnem salonu ali kar v toplicah, spet drugi svojim ljubim mamam namenijo nekaj nežnih verzov, ročno izdelano čestitko in iskren objem.

Mala pozornost iz drobcenih rok otročičkov, ki jo podarijo mamicam, zagotovo privabijo solze sreče v njihove ljubeče oči.

Toda ne pozabite, ni samo materinski praznik tisti dan v letu, ko se spomnimo na naše mame. Mame so namreč tista bitja na zemlji, ki se nenehno in brezpogojno, vsak dan trudijo za svoje otroke, skrbijo za njih ter jim nudijo brezmejno ljubezen in toplino srca. Zato se moramo nanje večkrat spomniti. Ni nujno, da jim podarilo darilo, dovolj je že iskren nasmeh, lepa beseda in iskrica v očeh.

V začetku prireditve ob materinskem dnevu, je nekaj besed najprej spregovoril ravnatelj OŠ Cerkvenjak, mag. Mirko Žmavc.

Nato so se nam s pesmijo, plesom in deklamacijo, predstavili učenci posameznih oddelkov podružnične šole.

Kot poseben gost je bil v dvorani tudi prisoten župan Marjan Žmavc, ki je s pomočjo Občine poskrbel, da so ob koncu prireditve učenci lahko podarili vseh prisotnim ženskam tudi prečudovite rožice.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje