Na Razkrižju predstavili projekt ohranjanja ljudske glasbe od Goričkega do Mure

Muziciranje starih ljudskih pesmi

Jože Žerdin, petek, 28. marec 2014 ob 08:46
Od Goričkega do Mure

Od Goričkega do Mure

Mešani pevski zbor Vladimir Močan Društva upokojencev Murska Sobota, ki ga vodi zborovodja Matija Horvat, se je lotil projekta ohranjanje glasbene dediščine z naslovom od Goričkega do Mure.

Pred tremi leti ob jubileju, 30-letnici delovanja Društva upokojencev Murska Sobota, so izdali CD z naslovom »So najlepše pesmi« in kanček teh pesmi je bil predstavljen na Razkrižju. V uvodu je zbrane nagovorila predsednica Društva upokojencev Murska Sobota Angela Novak. Rdeča nit projekta je prikazati raznolikost ljudske glasbe v širšem pomurskem prostoru, ki jo že desetletja negujejo in ohranjajo pevci in pevke v Prekmurju in Prlekiji.

Osrednji glasbeni večer na temo ohranjanje ljudske glasbene dediščine od Goričkega do Mure je bil v soboto, 22. marca v dvorani Kulturnega doma na Razkrižju. Dobro obiskano kulturno prireditev je vodil in povezoval Milan Zrinski sicer velik poznavalec ljudske glasbe. Kulturno prireditev sta omogočila občina Razkrižje in tamkajšnji TIC. Tako so se na razkriškem kulturnem odru med drugim v pesmi, glasbi in igrah predstavili pevci iz Prekmurja in Prlekije. Tako je bilo mogoče slišati raznolikost pomurske glasbene zvrsti.

Ob tej priložnosti pa je bila obiskovalcem še na voljo nova pesmarica s 50 najrazličnejšimi pesmimi, kjer so se ohranjene pesmi, ki se še pojejo v današnjem času v deželi ob Muri. Kot presenečenje glasbeno kulturnega večera na Razkrižju je bilo v tem, da se je na prireditvi predstavil tudi prekmurski pozvačin.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje