Praznovanje materinskega dne v DU Ljutomer

Ker je materinska ljubezen res nekaj neprecenljivega in edinstvenega, DU Ljutomer, vsako leto pripravlja praznovanje materinskega dne za svoje pridne, marljive in neutrudne članice

Nuša Novak, petek, 28. marec 2014 ob 11:35
Materinski dan v DU Ljutomer

Materinski dan v DU Ljutomer

Materinstvo je nekaj čudovitega. Še posebej takrat, ko ti otroci vračajo ljubezen, razumevanje in spoštovanje. Ko so otroci majhni, se velikokrat ne zavedajo kakšna je njihova odgovornost in odnos do staršev. Ko pa odrastejo in gredo vsak svojo pot, se zavejo, kako zelo pomembna je vez, ki celo življenje nastaja med otrokom in materjo. In ta vez, je vedno močnejša in trdnejša.

Ker je materinska ljubezen res nekaj neprecenljivega in edinstvenega, DU Ljutomer, vsako leto pripravlja praznovanje materinskega dne za svoje pridne, marljive in neutrudne članice.

Tudi letos so se 25. marca, na praznik vseh mamic, članice DU, pod vodstvom predsednice in organizatorke Slavice Sunčič, ob 12.00 uri zbrale v prostorih DU Ljutomer, na praznovanju materinskega dne.

V začetku je vse zbrane mamice, babice in prababice, najprej pozdravila Slavica Sunčič, ki vedno znova poskrbi za odlično vzdušje in organizacijo.

Najprej so vse prisotne goste, s kratkim kulturnim programom, razveselili otroci iz vrtca Ljutomer z vzgojiteljicama Nado in Mirjano. Malčki iz vrtca so zapeli nekaj prečudovitih pesmic, ki so našim upokojenkam segle do srca in jim privabile solze v oči. Nato pa so skupaj zapeli prleško pesem Mi se mamo radi. Prisluhnili smo lahko tudi deklamacijam pesmi ene izmed članic upokojencev.

Po končanem kulturnem programu je sledila zdravica ob pesmi Kolko kaplic tolko let, nato pa okusno kosilo, ki so ga pripravili kuharji iz Doma starejših občanov Ljutomer in dobra domača kapljica. Za vse sladokusce pa je poskrbela pridna aktivna članica Lizika s številnimi dobrotami iz domače kuhinje.

Da je bilo praznovanje karseda živahno in veselo, pa sta poskrbela prijazna muzikanta. Kljub priletnim letom, pa so upokojenke pokazale, da se še vedno znajo odlično zavrteti na plesišču.

Kot posebno presenečenje je nastopila tudi učenka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in nam zaigrala na klarinet pesem z naslovom Veselje.

Veliko smeha, dobre glasbe, predvsem pa dobre družbe, pa je bil povod za praznovanje, ki je trajalo vse do poznih popoldanskih ur.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje