Hotelček, nič večji od družinske hiše

Hotelček, nič večji od družinske hiše

Prlekija-on.net, sreda, 12. november 2008 ob 06:46

Banovci, majhno naselje v občini Veržej, so prepoznavni po turizmu. Tamkajšnje termalno kopališče s prvim in edinstvenim naturističnim kampom v Evropi že vrsto let v ta predel Prlekije privablja številne domače in tuje goste. Svojo priložnost so v neposredni bližini kopališča začutili tudi vaščani, ki so pričeli urejati apartmaje in sobe, letos pa se jim je pridružil še luksuzni objekt, ki sta ga lastnika, zakonca Nataša Kegelj Kovačič in Aleš Kegelj poimenovala Sončna hiša.
"Sončna hiša želi postati vodilna in prepoznavna blagovna znamka na domačem in tujih trgih z izoblikovano visoko kakovostno paleto storitev za goste, ki ljubijo udobje in želijo uživati v lepotah narave s poudarkom na vrhunskih turističnih storitvah, gostoljubju, lepem ambientu, zdravem načinu življenja, intimnosti, razvajanju ter doživljanju prostega časa v naravnem okolju," sta si vizijo Sončne hiše zamislila lastnika. Prvi obiskovalci ter predvsem visoko odlikovanje, članstvo v klubu Design Hotels, dokazujejo, da sta na pravi poti.

Kar nekaj let je nastajala ideja o Sončni hiši, spomladi lanskega leta pa je na območju med naseljem in bližnjimi njivami pričela rasti hiša, ki sta si jo zakonca Kegelj zamislila ob pomoči arhitekturnega dvojca Aleš Koščak in Špela Leskovic. Nastal je majhen hotelček, nič večji od velike družinske hiše, z vrhunsko ponudbo. V njem je le pet sob oziroma suit, tako da lahko v njem naenkrat biva okrog deset ljudi. In te lahko dobesedno razvajajo. Vsaka suita, ki je izredno razkošna in moderno opremljena, je prepoznavna po svojem grafičnem elementu. V Sončni hiši ponujajo gostom prenočevanje, zajtrke, masažo, masažni bazen in savne, v kletnih prostorih imajo vinsko sobo za skupna večerna druženja gostov, vse drugo pa organizirajo pri drugih gostinsko-turističnih ponudnikih, tako na desnem kot na levem bregu reke Mure. Ena noč za dve osebi v večjih sobah stane 220 evrov, v manjših pa 190 evrov.

Za zanimiv turistični projekt, kakršnih je v naši državi izredno malo, sta bila zakonca Kegelj pred kratkim nagrajena s članstvom v svetovno priznanem klubu Design Hotels. Omenjeni klub združuje prestižne hotele iz celega sveta, ki poleg napredne arhitekturne rešitve ponujajo tudi visoko kvaliteto storitev. "Članstvo v klubu nama pomeni zares veliko. Je potrditev za najin trud, ki sva ga vložila v projekt in hkrati velika spodbuda za prihodnost znamke Sončna hiša. Počaščena sva, da so naše arhitekturne rešitve prepoznali tudi v tujini in se lahko ponosno postavimo ob bok članom tako uglednega kluba, kot je Design Hotels," sta nad pridobljenim članstvom navdušena lastnika Sončne hiše v Banovcih.


Več v Gospodarstvo