Trčenje z vlakom usodno za 40-letnega delavca

Vlak je v Ljutomeru do smrti povozil 40-letnega delavca iz UE Murska Sobota, ki je delal na gradbišču železnice

Prlekija-on.net, četrtek, 3. april 2014 ob 10:45
Vlak do smrti povozil delavca

Vlak do smrti povozil delavca

V četrtek, 3. aprila, okoli 9. ure, je tovorni vlak v Ljutomeru na Jeruzalemski cesti, do smrti povozil 40-letnega delavca iz UE Murska Sobota, ki je delal na gradbišču železnice.

O dogodku je bil obveščen preiskovalni sodnik, ki je v prisotnosti državnega tožilca opravil ogled kraja.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so delavci gradbenega podjetja v Ljutomeru opravljali gradbena dela pri izgradnji podvoza čez železniške tire. Pri opravljanju del na gradbišču poleg železniškega tira je vlak povozil 40-letnega delavca. Pokojni je na kraju nesreče umrl. O vzroku delovne nezgode policisti in kriminalisti še zbirajo obvestila.

Na kraju je bil tudi delovni inšpektor, ki bo podal ustrezno poročilo.
 
Cesta v smeri Ljutomer - Ormož je bila za ves promet zaprta do 12.35 ure.

Pokojnik je delal pri družbi Pomgrad - Gradnje d.o.o., kjer so tudi podali izjavo za javnost:
"Poškodbam je na kraju nesreče podlegel delavec, ki je bil zaposlen na družbi SGP Pomgrad – Gradnje d.o.o. Po do sedaj nam znanih podatkih se je delavec v trenutku nesreče nahajal ob železniških tirih, v območju 8 metrtskega varovalnega pasu, kjer ga je zadel vlak.

Za današnji dan dela znotraj tega pasu niso bila predvidena niti odrejena, zato ni znano zakaj se je delavec v tistem trenutku tam nahajal saj je varovalni pas jasno razmejen. Dela znotraj varovalnega pasu so podrejena posebnemu varnostnemu režimu pri katerem sodeluje čuvajska služba Slovenskih železnic.

O načinu dela in samem varnostnem režimu znotraj varovalnega pasu so pred začetkom del morali vsi izvajalci opraviti posebno izobraževanje organiziranega s strani Slovenskih železnic. Le-to izobraževanje, kakor tudi ostala izobraževanja s področja varstva pri delu, je opravil tudi tragično preminuli delavec.

Vsi v skupini SGP Pomgrad smo pretreseni, saj je med opravljanjem dela tragično preminil naš dolgoletni sodelavec. Njegovim svojcem in vsem bližnjim izrekamo globoko sožalje ob tragični in nenadomestljivi izgubi
."


Več v Črna kronika