Slovenska Vinska kraljica Špela Štokelj in Janez Erjavec obrezala vinsko trto

Na dan otvoritve Pomladnega sejma so obrezali trto na radgonskem sejmišču

Branko Košti, nedelja, 6. april 2014 ob 00:381
Rez vinske trte na sejmišču

Rez vinske trte na sejmišču

Eminentni gostje na otvoritvi letošnjih prvih sejemskih dogodkov v Gornji Radgoni so imeli posebno čast. Na dan otvoritve so že po tradiciji opravili pomladanski rez potomke stare trte z mariborskega Lenta (žametne črnine - modre kavčine), katera raste pred vinskim hramom na radgonskem sejmišču.

Trto, posajeno leta 1996, sta pod strokovnim vodstvom mariborskega viničarja Staneta Kocutarja in radgonskega viničarja Petra Cvetkoviča, obrezala slovenska vinska kraljica Špela Štokelj in predsednik uprave pomurskega sejma Janez Erjavec, nekaj cepičev pa je odrezala tudi državna sekretarka na MKO Andreja Jerina.

Delo rezačev so spremljali vinski vitezi, predsednik Obrtne zbornice Slovenije Branko Meh, župan Anton Kampuš, številni gospodarstveniki in drugi gostje, kateri so prejeli v dar cepiče trte za svoj vinograd ali vrt.

kalkof nedelja, 6. april 2014 ob 21:31

Nekateri so tako zaverovani v sebe in svoj ego, da kar pozabijo za koga je kaj. Ne vem če jih je sram ali zakaj si ne upajo povabiti someščanov na takšen dogodek. Glavno jim je da sami opravijo dajo v časopise in to je to. Čez nekaj leta bosta pa pri trti stala samo rezač in direktor sejma, saj vseeno kateri bo.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno