Podobe Slovenije v medijih

Medij kot poročevalec in ustvarjalec dogodkov oziroma realnosti

Nuša Novak, ponedeljek, 7. april 2014 ob 20:32
Časopis

Časopis

V četrtek, 3. aprila, je tudi v župnijski dvorani v Ljutomeru potekala okrogla miza, na temo Podobe Slovenije v medijih, s podnaslovom, Medij kot poročevalec in ustvarjalec dogodkov oziroma realnosti, ki ga je ob 20. obletnici v različnih slovenskih krajih, pripravil Radio Ognjišče.

Gostje večera so bili Tomaž Perovič (POP TV), Jure Sešek (Radio Ognjišče) in Peter Perše (RTV Slovenija). Voditeljica Tanja Dominko, sicer novinarka v informativnem programu Radia Ognjišče, je skozi pogovor z gosti odkrivala vlogo novinarjev v posameznih medijih, kot poročevalcev različnih dogodkov in tudi soustvarjalcev dogodkov, ki nagovarjajo, odkrivajo, vzgajajo, opogumljajo ali pa tudi povzročajo skrb. Vsekakor so mediji pomembni sooblikovalci vsakdanjega življenja in pomembno vplivajo na vzgojo otrok in mladostnikov. Potrebna in zelo pomembna pa je predvsem vzgoja staršev k varni rabi medijev, oziroma medijska vzgoja odraslih in preko odraslih otrok.

Na tej povezavi si lahko ogledate še več podrobnosti okrogle mize v Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje