Vinogradniški pevci pa v dvajseto leto...

Nastop MPZ Društva vinogradnikov Goričko v DOSOR-ju

Filip Matko, sreda, 9. april 2014 ob 23:47
Vinogradniški pevci v DOSOR-ju

Vinogradniški pevci v DOSOR-ju

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v torek, 8. aprila popoldne, odmevalo petje članov Moškega pevskega zbora Društva vinogradnikov Goričko Murska Sobota, ki jih kot zborovodja vodi Jože Slaviček.

Ducat pevcev poje v zboru že dobrih 19 let, med njimi tudi Franc Zupančič iz Murske Sobote, ki je pred letom dni kar tri mesece prebil v DOSOR-ju na terapiji. Tako je na njegovo pobudo tudi prišlo do tokratnega gostovanja, da se skupaj s svojimi pevskimi prijatelji zahvali DOSOR-ju za odlično nego.

Stanovalke in stanovalci, ki se svojega sostanovalca še dobro spomnijo, so bili nad nastopom izredno navdušeni. Še posebno velik aplavz je zbor požel s pesmijo »Večerni zvon«, ko je kot solo pevec nastopil Alfred Šebjanič. Ob zaključku nastopa je vsekakor bil potreben »bis« in pevci – vinogradniki so se temu še kako radi odzvali ter obljubili še kakšen svoj nastop.

Sicer pa stopa MPZ Društva vinogradnikov Goričko iz Murske Sobote v svoje dvajseto leto delovanja (v spominu nam je kar hitro pesem generala Rudolfa Maistra Vojanova »Završki fantje«, kjer se besedilo ujema:…Katrca pa v dvajseto leto…!) in vsi, ki so zamudili tokratni koncert tega pevskega zbora v DOSOR-ju, imajo priložnost pevce slišati na letnem koncertu, ki bo 24. aprila v Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje