Vsestranska ustvarjalnost pred praznikom

Ustvarjalne velikonočne delavnice v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 18. april 2014 ob 20:08
Naravno okraševanje

Naravno okraševanje

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so domske gospodinje v petek, 18. aprila dopoldne, pripravile ustvarjalne velikonočne delavnice za stanovalke in stanovalce tega doma. Oblikovale so se pravzaprav tri večje skupine, dve v četrtem nadstropju doma in ena v drugem nadstropju.

V kuhinji drugega nadstropja je gospodinja Stanka Fras vodila barvanje jajčk po klasični metodi: zavijanje jajčk z zelenimi okraski v nogavico ter kuhanje v vodi s čebulnimi olupki ter v vodi s čajno vsebino. Tako so ena jajčka dobila zlato rjavo barvo, druga pa temno sivo. Z enimi in drugimi so stanovalke in stanovalci, ki so sodelovali v tej ustvarjalni delavnici, bili zadovoljni.

V kuhinji četrtega nadstropja je slaščičarka Jolanda Mauko, skupaj s stanovalkami in stanovalci, pripravila dva nadeva za velikonočno potico: z orehi ter z makom. Potico se je peklo v klasičnih pekačih, kot tudi v modelih. Kako lepo je peka uspela, pa prikazuje fotografija.

V učilnici četrtega nadstropja je gospodinja Mojca Kumlanc vodila delavnico kreativnega ustvarjanja velikonočnih dekoracij: okraševanje orehov, ki so ponazarjali velikonočna jajčka; venčke z jajčki in cvetlicami; kokoške v košaricah z jajčki itd. Vse te okraske so si lahko stanovalke in stanovalci odnesli v svoje sobe ter si pričarali velikonočno vzdušje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje