Umetniki ustvarjali likovna dela, fotografije, poslikane velikonočne pirhe in kip

Uspešno štiridnevno velikonočno druženje likovnih umetnikov na Marofu v Veliki Polani

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. april 2014 ob 15:351
V organizaciji Zavoda Zarum - Trnje je od petka, 18. aprila do ponedeljka, 21. aprila, na Marofu v Veliki Polani v Prekmurju potekalo delovno druženje ljubiteljskih likovnih umetnikov in fotografov. Srečanja se je udeležilo 8 ljudi, od tega štirje slikarji, kipar in trije fotografi.

Slikarji so ustvarjali akvarele in akrile na platnu na različne teme. Ob tem so slikali tudi velikonočne pirhe.  Kipar je ustvaril leseno skulpturo, fotografi pa so ustvarjali fotografije umetniškega druženja in narave v okolici Marofa v Veliki Polani.

Udeleženci so bili slikarji Tatjana Mijatovič - Radenci, Andrej Okreša - Maribor, Marija Pavlič - Murska Sobota in Marjana Kmet - Velika Polana, kipar Robert  Jurak - Logarovci ter fotografi Leon Gobec - Maribor, Lijana Jurak - Logarovci in Janez Kmet - Velika Polana.

Zavod Zarum Trnje je že lani v Veliki Polani na Marofu organiziral dve likovni delavnici akvarela in pastela ter za otroke, mednarodno slikarsko kolonijo »Jaz, Leonardo« na Ptuju in slikarsko kolonijo »Jesen na prekmurskih poljih«. Ob tem so organizirali razstave v Lendavi, na Ptuju in letos v Slovenskih Konjicah. Za letos v zavodu Zarum načrtujejo tri slikarske kolonije, tri slikarske delavnice in šest likovnih razstav z udeleženci iz Slovenije in tujine.

Boris B. Voglar torek, 22. april 2014 ob 09:08

Tote umetniki so vun s p***ka, nonstop neka ustvarjajo !

Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje