Muzej Kunc v Ljutomeru

Pero in Polona sta dokončala muzej, ki je bil želja očeta in dedka

Prlekija-on.net, četrtek, 15. maj 2014 ob 07:23
Muzej Kunc v Ljutomeru

Muzej Kunc v Ljutomeru

Društvo Johann - Janez Puch Ljutomer je v svojem 20-letnem delovanju pri svojih članih evidentiralo preko 300 starodobnih vozil, od tega jih je samo območju LAS Prlekija blizu 250.

V okviru projekta Muzeji premične tehnične dediščine Prlekije, ki je sofinanciran iz naslova LEADER, pri društvu skušajo identificirati večje zasebne zbirke starodobnikov. Ena takšnih zbirk je tudi v Ljutomeru na Ormoški cesti, kjer je bila nekoč najbolj znana avtomehanična delavnica. Kunčevi so izučili veliko mehanikov, skrbeli pa so za večji del vozil iz bližnje okolice. Vse tja do Zagreba je segal njihov sloves. Delavnica je bila vedno središče dogajanja. Pero in Polona sta dokončala muzej, ki je bil želja očeta in dedka.

Veliko veselje je opazovati mlado družino, ki nadaljuje tradicijo in je poskrbela da bo del zgodovine videlo tudi mnogo obiskovalcev Ljutomera.

Muzej je zraven lončarske delavnice Žuman in je lepa dopolnitev turistične ponudbe.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje