Nekoč sem bil...v DOSOR-ju

Zoran Norčič fotografije podnaslovil Tempus fugit (Čas beži)

Filip Matko, nedelja, 27. april 2014 ob 13:16
Zoran Norčič in Vladka Čahuk Vaupotič

Zoran Norčič in Vladka Čahuk Vaupotič

Na večer, 25. aprila, je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, otvoritev razstave fotografij Zorana Norčiča. Razstava sicer nosi naslov »Nekoč sem bil…«, ki pa jo je avtor sam podnaslovil z latinskim izrekom »Tempus fugit – Čas beži«.

O avtorju in njegovem delu je govorila Vladka Čahuk Vaupotič, ki je med drugim dejala: »…Zoran Norčič, rojen leta 1981, je ljubiteljski ustvarjalec, ki je začel fotografirati pred petimi leti in ves čas z nezmanjšanim veseljem dograjuje svoje fotografsko znanje. Z digitalnim zrcalno refleksnim aparatom je stalno na preži za motivi iz narave, prav tako pa išče nove pristope k portretiranju ljudi. Je dobitnik prve nagrade na foto natečaju Krajinskega parka Goričko za leto 2012 pod naslovom »Človek in narava. Sodelujeva ?« Njegove fotografije so objavljene tudi v knjigi »Ptice Ljubljane in okolice«.

Pred številnim zbranim občinstvom v razstaviščni avli DOSOR-ja je nekaj anekdot s snemanja oziroma fotografiranja za tokratno razstavo, ki je nastajala okrog dve leti, povedal avtor sam. Idejo zanjo je dobil, ko je fotografiral zapuščeno kolo v gozdu ter ob tem pomislil »Nekoč sem bil bicikel«. Na enak način je torej želel prikazati širši javnosti prijatelje, znance in sorodnike, kakršni so danes in kakšni so bili nekoč. S tem opominja na nezadržno minevanje časa. Razstava fotografij Zorana Norčiča bo v DOSOR-ju na ogled mesec dni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje