Prlekija potrebuje več mladih, kot so Nina, Aleš in Matej

Video reportaža projekta Prleška mladina iz občine Križevci

Prlekija-on.net, nedelja, 27. april 2014 ob 14:10
Aleš, Matej in Nina

Aleš, Matej in Nina

Pozitivno naravnani ljudje v življenju ne vidijo problemov ampak izzive in rešitve. V času, ki ga živimo, ko država mladim z neustrezno zaposlovalno politiko ne zagotavlja socialne varnosti in posledično možnosti samostojnega življenja, se negotova prihodnost kaj hitro ujame v zanko pesimizma in prevlada nad mladostnim optimizmom.

Pri snemanju video reportaže v sklopu projekta »Prleška mladina« v občini Križevci, smo spoznali Aleša, Nino in Mateja, trojico mladih izobražencev, ki so nas s svojimi pogledi in razmišljanji prepričali, da ob številnih negativnih novicah, s katerimi nas dnevno obremenjujejo mediji, pri mladih še vedno prevladuje pozitivni naboj in realen pogled na razvojne priložnosti v domačem okolju.



Aleš Kolmanič je doktoriral v lanskem letu, dela na področju okoljskega načrtovanja, kmetuje, je odličen glasbenik in občinski svetnik, človek z mnogimi talenti. Nina Pirher je že pred časom zaključila doktorat iz področja biotehnologije. V nekaj letih dela na Kemijskem inštitutu je kot mlada raziskovalka opozorila nase in z uspešno izpeljanimi projekti ter prodornostjo požela kar nekaj uspehov. Matej Štuhec se ob svojem strokovnem izzivu in delu na področju klinične farmacije, kjer načrtuje zaključek doktorata v tem letu, dodatno ukvarja še s turizmom. Že deset let vodi turistične skupine po svetu in vse kaže, da mu je svet premajhen.

Aleš, Nina in Matej navkljub visokim strokovnim ciljem in zahtevnem delu najdejo čas za drobne stvari, za domače teme, ostajajo preprosti in dostopni. Verjamemo, da so zelo navezani na okolje, iz katerega izhajajo, na Prlekijo.

V Križevcih deluje tudi Društvo podeželske mladine Prlekija, ki vključuje svoje člane iz širšega območja, njihove aktivnosti nam je predstavil predsednik društva, Sašo Štuhec. Kako in na kakšen način skrbijo za organizirano delovanje mladih v občini Križevci in kaj meni o prihodnosti mladih v domačem okolju, pa nam je v pričujoči reportaži razkril župan mag. Branko Belec.

Vabljeni k ogledu reportaže iz Križevcev.

LAS Prlekija


Več v Kultura in izobraževanje