Florjanova nedelja v Ljutomeru

11. Florjanovo srečanje gasilcev ljutomerske župnije, s katerim so počastili svojega zavetnika

Jože Žerdin, ponedeljek, 28. april 2014 ob 08:46
Florjanova nedelja v Ljutomeru

Florjanova nedelja v Ljutomeru

Gasilska zveza Ljutomer in župnija Ljutomer sta v nedeljo, 27. aprila, skupaj pripravilo Florjanovo nedeljo, na kateri so se zbrali gasilci iz župnije Ljutomer. Na ploščadi na Glavnem trgu, pred mestno hišo, je bilo zbiranje in uniformiranje mladih gasilcev in gasilk, članic, članov, veterank in veteranov, ki so se udeležili 11. Florjanovega srečanja gasilcev ljutomerske župnije, s katerim so počastili svojega zavetnika.

Ešalon uniformiranih gasilcev, z gasilskimi prapori, ki jih je vodil Jože Cimerman se je od trga po ulicah mesta Ljutomer odpravila v domačo župnijsko cerkev, kjer so se udeležili Florjanove svete maše za žive in pokojne gasilke in gasilce. Med gasilci je bil tudi predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus.

Pred sveto mašo je o liku gasilca spregovoril duhovni pomočnik v župniji Ljutomer msgr. Izidor Veleberi, ki je pohvalil gasilce, ki tako nesebično pomagajo ljudem v nesreči. Gasilec mora biti usposobljen in prijatelj po srcu. Sveto mašo je daroval domači župnik Andrej Zrim, ob somaševanju duhovnega pomočnika in letošnjega novomašnika – diakona Zorana Carja, ki je v ljutomerski župniji na pripravah.

Po gasilski sveti maši so se vsi skupaj še zbrali na župnijskem dvorišču na zakuski in druženju. Duhovno obogateni gasilci so ob koncu Florjanovega srečanja odšli na svoje domove.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje