Uspeh pomurskih slikark na tematski razstavi

Danila Krpič, Marija Skledar, Albina Kragelj in Vidka Borko so bile uspešne na tematski razstavi Zlata paleta 2014 v Galeriji NOB Tržič

Prlekija-on.net, četrtek, 1. maj 2014 ob 08:46
Danila Krpič, Marija Skledar, Albina Kragelj in Vidka Borko so bile uspešne na tematski razstavi Zlata paleta 2014

Danila Krpič, Marija Skledar, Albina Kragelj in Vidka Borko so bile uspešne na tematski razstavi Zlata paleta 2014

V petek, 25.aprila, je bilo odprtje tematske razstave abstrakcija, ki jo vsako leto razpiše in organizira zveza likovnih društev Slovenije.

Na razpisu je sodelovalo 23 društev iz cele Slovenije in sicer 99 posameznikov. Skupaj oddanih likovnih del je bilo 129, od tega sta bili dve deli diskvalificirani. Na razstavo se je uvrstilo 45 del od tega je bilo podeljeno 36 priznanj in 9 certifikatov. Strokovno komisijo so sestavljali akad. slikarka Jerca Šantej, akad. slikarka Vesna Lenič Kreže in akad. slikar Nikolaj  Mašukov.

Vse prisotne je najprej pozdravila Francka Globočnik, predsednica KD tržiških likovnikov. Jerca Šantej je spregovorila o delu žirije in razstavljenih delih. Nato pa je podpredsednica ZLDS Leonida Goropevšek podelila priznanja, med ostalimi tudi Danili krpič iz Murske Sobote, Albini Kragelj iz Radencev, Mariji Skledar iz Murske Sobote in Vidki Borko iz Gornje Radgone, katera je prejela tudi certifikat za svoje delo. Razstavo je odprl mag. Borut Sajovic. Za kulturni program so poskrbeli MPZ Gorščaki.

Razstava bo na ogled do 17.05. 2014 vsak dan od 9. do 11. in od 15. do 18. ure.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje