Gasilci iz občinskega gasilskega poveljstva Veržej počastili svojega zavetnika

Praznovanje Florjanovega praznika je v župniji Veržej že dolgoletna tradicija in zato se vsako leto gasilci množično udeležijo gasilske svete maše

Jože Žerdin, nedelja, 4. maj 2014 ob 19:41
Florjanov gasilski praznik v Veržeju

Florjanov gasilski praznik v Veržeju

Tudi letos, ko je v nedeljo, 4. maja bil god svetega Florjana, ki je zaščitnik in zavetnik gasilcev, so se s sveto mašo spomnili gasilci iz Občinskega gasilskega poveljstva občine Veržej.

Praznovanje Florjanovega praznika je v župniji Veržej že dolgoletna tradicija in zato se vsako leto gasilci množično udeležijo gasilske svete maše, na kateri se spomnijo na svoje pokojne gasilce, hkrati pa se z molitvijo in prošnjami priporočijo sv. Florjanu, da jih še naj naprej čuva in varuje, ko se podajo na vaje, tekmovanje in druge elementarne nesreče, kot so požari, poplave, nesreče in druge pomoči občanom občine in župnije Veržej ljudem potrebne in širše.

Gasilci iz Veržeja, Bunčan in Banovcev so se zbrali z gasilskimi prapori pri sveti maši v domači župnijski cerkvi sv. Mihaela v Veržeju. Sveto mašo je daroval domači župnik župnije Veržej Jože Brečko, ob somaševanju sobrata duhovnika iz Vojvodine Stojana, ki je v Veržej v Marjanišče prišel skupaj z mladimi, ki so se izobraževali in bili prisotni pri nedeljski sveti maši.

Župnik je med mašo orisal lik sv. Florjana, ki je bil mučenec in pobožni kristjan, vsem gasilcem pa čestital ob njihovem prazniku ter poudaril, da še naj tako tvorno sodelujejo pri pomoči ljudem, ki so pomoči potrebni. Po sveti maši so se gasilci zbrali na župnijskem dvorišču na druženju in klepetu, pridružil pa se jim je tudi župnik.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje