Nova gasilska pridobitev za PGD Križevci pri Ljutomeru

Poslej bodo lažje in hitreje posredovali ob morebitnih intervencijah

Jože Žerdin, torek, 6. maj 2014 ob 22:31
Novo vozilo PGD Križevci pri Ljutomeru

Novo vozilo PGD Križevci pri Ljutomeru

Gasilsko društvo Križevci pri Ljutomeru, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru, je postavilo nov mejnik na področju modernizacije voznega gasilskega parka. Tako so se odločili za nakup novega gasilskega vozila GV-1 in tako obogatili vozni park v želji, da bodo poslej z novim sodobnim in modernim gasilskim vozilom lažje posredovali ob morebitnih gasilskih ali drugih intervencijah.

Za gasilsko društvo je novo vozilo velika pridobitev, katero so blagoslovili in ga predali svojemu namenu v nedeljo, 4. maja, ko so v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru pripravili skupaj z Gasilsko zvezo in župnijo Križevci pri Ljutomeru gasilski praznik. Na blagoslov novega gasilskega vozila so prišli gasilci iz celotne Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru.

Veliko gasilsko praznovaje ob godu svetega Florjana v GZ Križevci pri Ljutomeru
Veliko gasilsko praznovaje ob godu svetega Florjana v GZ Križevci pri Ljutomeru

Gasilcem iz Križevcem sta k novi pridobitvi čestitala predsednik Gasilske zveze Drago Rakuša in poveljnik Milan Antolin. Obred blagoslova vozila pa je opravil župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič. Gre za zadnje gasilsko vozilo v Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru, ki je bilo nabavljeno in kupljeno iz programa nabave vozil Gasilske zveze Križevci v zadnjem obdobju delovanja zveze. Gasilci so za nakup vozila odšteli 53 tisoč evrov. Šlo je za velik finančni zalogaj, kajti sami takega velikega projekta ne bi mogli izpeljati, zato jim je na pomoč pri nakupu vozila priskočila občina Križevci, svoj prispevek k razvoju gasilstva v vasi Križevci pa so še prispevali vaščani.

Novo gasilsko vozilo je namenjeno za gašenje notranjih in zunanjih požarov, za reševanje ob prometnih in drugih nesrečah, za prevoz moštva, za vaje in tekmovanje ter druge gasilske potrebe. V vozilu je vsa gasilska oprema, ki jo gasilci potrebujejo pri svojem delu ob intervencijah, od dihalnih aparatov, gasilskih cevi, agregata, motorne brizgalne itd.

Sedaj, ko je novo gasilsko vozilo že v gasilski garaži v gasilskem domu v Križevcih, je želja gasilcev, da bi se čim manjkrat uporabljajo za nujne gasilske intervencije, več pa za izobraževanja, vaje, tekmovanja in vesele gasilske trenutke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje