Rižota in istrske fritule za Zlato kuhalnico 2014

Regijsko tekmovanje osnovnošolcev Pomurja v Radencih

Filip Matko, četrtek, 8. maj 2014 ob 20:50
Najboljši »po gasilsko«

Najboljši »po gasilsko«

V prostorih Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je v četrtek, 8. maja, potekalo regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip Pomurja. Za Zlato kuhalnico 2014 se je pomerilo sedem ekip, ki so morale pripraviti rižoto in istrske fritule. Tekmovanje je potekalo pod okriljem Turistične zveze Slovenije.

Tričlanske ekipe osnovnih šol Beltinci, Bogojina, Dobrovnik, Juršinci, Križevci, Šalovci in Miška Kranjca Velika Polana je ves čas tekmovanja spremljala ocenjevalna komisija v sestavi: predstavnik Turistično gostinske zbornice Slovenije ter predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije Srečko Koklič, šef Term 3000 v Moravskih Toplicah Danilo Kozar, udeleženec resničnostnega šova Gostilna išče šefa Fredi Kranjec, strokovna ocenjevalka na lokalnem in državnem nivoju Zdenka Tompa, strokovna učiteljica na SŠGT Radenci Zdenka Mesarič in dijakinja 3. razreda SŠGT Radenci (udeleženka tovrstnih tekmovanj, ki je bila na izmenjavi dijakov v Španiji) Tjaša Horvat. Ta komisija je tudi sprejela odločitev o prejemnikih bronastih, srebrnih in zlatih priznanj.

Bronasta priznanja sta prejeli ekipi osnovnih šol Juršinci in Šalovci, srebrna priznanja osnovne šole Beltinci, Bogojina in Križevci ter zlati priznanji osnovni šoli Dobrovnik in Miška Kranjca Velika Polana. Slednji ekipi (iz Dobrovnika in Velike Polane) bosta lahko letos jeseni, meseca oktobra, sodelovali na državnem tekmovanju, ki bo potekalo v okviru Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Portorožu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje