Veržej so obiskali mladi iz Vojvodine

Mladi iz Vojvodine so v Veržej prišli v sklopu projekta Craftour

Jože Žerdin, sobota, 10. maj 2014 ob 08:39
Mladi iz Vojvodine

Mladi iz Vojvodine

Zavod Marianum Veržej in župnijo Veržej so med 1. in 4. majem obiskali mladi iz Vojvodine, ki so dneve preživeli tudi v novih slamnatih zemljankah. Mladi, ki so bili na obisku v Veržeju so bili po narodnosti vojvodinski Madžari, vodil jih je duhovnik Stojan Kalapiše iz Mužlje v Vojvodini.

Mlade so prisrčno sprejeli direktor zavoda Marianum Janez Krnc, župnik župnije Veržej Jože Brečko in vodja centra DUO Veržej Ivan Kuhar. Mladi iz Vojvodine so v Veržej prišli v sklopu projekta Craftour, kjer so med drugim spoznali utrip in delovanje Zavoda Marianum in župnijo Veržej, rokodelsko tradicijo Pomurja in Porabja. V centru domače in umetnostne obrti v Veržeju so na praktični način preizkusili delo v polstenju ter spoznali  Veržej in njeno okolico.

Ivan Kuhar, ki je vodja projekta Craftour jih je popeljal v Sombotel na Madžarsko, kjer so si ogledali muzej na prostem in v rokodelski delavnici so na vretenu oblikovali glino. Za domačine Veržeja so pripravili tako imenovani vojvodinski večer, na katerem so predstavili svoje delo in življenje. Zadnji  dan bivanja v Veržeju so se v nedeljo, 4. maja, udeležili svete maše v veržejski župnijski cerkvi, na njej so sodelovali z pesmijo in glasbo. Duhovnik Stojan pa je somaševal pri nedeljski sveti maši z domačim župnikom Jožetom Brečkom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje