Ustvarjanje stanovalk in stanovalcev

Poseben dopoldan šeste likovne kolonije v DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 12:48
Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja slikajo

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja slikajo

V dneh od 9. do 11. maja je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekala že šesta mednarodna likovna kolonija. Udeležuje se je 13 umetnikov Slovenije, Hrvaške in Madžarske.

Drugi dan kolonije, dopoldne ob 10. uri, pa je bilo posebej živahno na DOSOR-jevi terasi, kajti bila je pripravljena ustvarjalna likovna delavnica tudi s stanovalkami in stanovalci tega doma. Pripravili in vodili sta jo Tatjana Mijatović in Dana Štrucelj iz Likovnega društva Gornja Radgona ob sodelovanju Suzane Grčar iz DOSOR-ja.

Dvoje velikih platen je bilo na voljo amaterskim ustvarjalkam in ustvarjalcem, ki so akrilne barve nanašali na platno direktno s stiskanjem iz tub, jih razvaljali z gumijastim valjčkom ali pa se slikarskega dela lotili s čopiči. Nekateri so se slikanja lotili precej korajžno kar s prsti. Sicer pa nekaj teh njihovih ustvarjalnih trenutkov najbolj ponazorijo priložene fotografije.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje