Učenci OŠ Veržej izvedli projekt »Noč v šoli - spoznajmo Evropsko unijo in tuje jezike«

Učenci so na preprost način spoznali značilnosti Evropske unije in noč preživeli v šoli

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 23:33
Noč v šoli v OŠ Veržej

Noč v šoli v OŠ Veržej

Učenci kombiniranega oddelka 1./2.a OŠ Veržej so v petek, 9.5.2014, sodelovali pri razrednem projektu »Noč v šoli«. Najprej so učenci na preprost način spoznali značilnosti Evropske unije, njene članice, njihove zastave ter skupno evropsko himno Odo radosti.

Mentorica in učenci, ki so letos sodelovali pri projektu Evropska vas, so predstavili državo Bolgarijo, njene značilnosti in ples. Povabljeni gosti so učence seznanili s pozdravi, nekaterimi besedami in preprostimi povedmi v ruskem, madžarskem in v srbskem jeziku. Učenci so ob tem izpolnili knjižico in vadili novo naučene besede. Po večerji so se učenci odpravili ven in se preizkusili še v iskanju skritega zaklada. Sledile so priprave na spanje v šolski telovadnici in kmalu po prebrani pravljici so otroci zaspali.

Zjutraj so se učenci zbudili s prvimi sončnimi žarki in tudi samopostrežni zajtrk je bil nekaj drugačnega. Polni novih znanj in izkušenj so se učenci odpravili domov v spremstvu staršev.

Maja Majer


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje