Pohod po učni gozdni poti mrtvic reke Mure

Murski logi in mrtvice reke Mure pri Veržeju predstavljajo pravi naravni biser

Jože Žerdin, sreda, 14. maj 2014 ob 14:53
Pohod po učni gozdni poti

Pohod po učni gozdni poti

Turistično društvo Veržej je v okviru praznovanja 15. občinskega praznika občine Veržej v soboto, 10. maja, pripravilo pohod po učni gozdni poti mrtvic reke Mure. Murski logi in mrtvice reke Mure pri Veržeju predstavljajo pravi naravni biser. To naravno lepoto murskih mrtvic so tudi občutili pohodniki iz Veržeja, ki so se podali na nekaj kilometrov učno gozdno pot, in jo sklenili z druženjem v naravi.

Na ognju so pajali kruh, pekli murske ribe, skratka uživali ob lepem sončnem vremenu. Na pohodu so ob bregovih reke Mure med drugim spoznali murski log, kjer raste najrazličnejše drevje. Mrtvice reke Mure so večji del stoječe vode, bogate s floro in favno stoječih vod.

Sicer pa je gozdna učna pot v Veržeju pravi naravni biser in dediščina, ki jo marljivi člani Turističnega društva Veržej negujejo in ohranjajo, predvsem s postavitvijo brvi in drugih prehodov po učni gozdni poti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje