Ljudski pevci iz Bučečovec so predstavili drugo zgoščenko

Zgoščenka nosi naslov O, jaz, bogi kmet

Branko Košti, ponedeljek, 19. maj 2014 ob 20:12
Predstavitev zgoščenke Ljudskih pevcev iz Bučečovec

Predstavitev zgoščenke Ljudskih pevcev iz Bučečovec

Ljudski pevci iz Bučečovec, ki poustvarjajo in ohranjajo ljudsko pevsko izročilo že skoraj štirideset let, so v nedeljo, 18. maja, v Vaško-gasilskem domu, predstavili že svojo drugo zgoščenko. Poimenovali so jo po naslovni pesmi "O, jaz, bogi kmet".

Že precej let je preteklo od izida njihove prve zgoščenke, pa so pred tremi leti rekli: "Ena je ne nibena, dve pa že nekaj sta", posneli 14 pesmi, nato pa si vzeli premor. Njihova želja je bila izdati dvojni CD, a so nastopile objektivne ovire za nadaljnje snemanje, zato so se odločili izdati vsaj teh štirinajst pesmi in jih tako iztrgati pozabi.

V svojem dolgoletnem nastopanju na raznovrstnih prireditvah, so sklenili številna poznanstva in prijateljstva, in zdelo se jim je prav, da novo zgoščenko javnosti predstavijo skupaj z nekaterimi svojimi prijatelji - pevci. Tako smo poleg njih poslušali še ubrano ljudsko petje pevcev KD iz Benedikta in Obreža, pevk ljudskih pesmi KD Osluševci in Vučje vasi, frajtonarico pa je raztegnil domačin Stanko Ilješ. Za humor je v Bučečovcih vedno zadolžen Marko Kočar, tokrat že v začetku priprav za Pesem Evrovizije, na kateri bo sodeloval prihodnje leto. Brije se več ne, za spremljevalne vokale pa bo angažiral bučečovske ljudske pevce.

Bučečovskim pevcem sta za dolgoletno ohranjanje ljudskega pevskega izročila in za izdajo druge zgoščenke, čestitala župan Občine Križevci mag. Branko Belec in Mira Rebernik Žižek, vodja OI JSKD Ljutomer.

Prireditev je zaključil predsednik KD "Kajer" Bučečovci Zvonko Šijanec s podelitvijo zahval domačim pevcem, gostom in vsem, ki so podprli izdelavo zgoščenke ter sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka, nakar je sledila bogata pogostitev nastopajočih in obiskovalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje