Prvo sveto obhajilo v župniji Ljutomer

V župniji Ljutomer je v nedeljo sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila

Nuša Novak, sreda, 21. maj 2014 ob 09:12
Sveto obhajilo v župniji Ljutomer

Sveto obhajilo v župniji Ljutomer

So dnevi v življenju vsakega med nami, ki so še posebno vredni spomina. Eden izmed takšnih prav posebnih dni je bila tudi nedelja, 18. maj, ko je v župniji Ljutomer sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila.

59 otrok je v svoja srca prvič prejelo živega Boga, Jezusa, ki nas neizmerno ljubi. To so nam s pesmijo in z žarom v očeh dokazali tudi oni sami, saj so pod vodstvom katehistinj in staršev, pripravili čudovito sveto mašo, ki jo je daroval župnik Andrej Zrim v spremstvu duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija, diakona Zorana Carja ter upokojenega župnika Martina Paniča.

Prvoobhajancem in njihovim staršem bo ta dan zagotovo ostal v lepem spominu. Še posebej si bodo ta prav posebni dan vtisnili v spomin naši prvoobhajanci, saj jim bo ta dan vedno prinesel nasmeh na usta in jih spomnil na ljudi, ki jih imamo radi in smo dan, ko so prejeli prvo sveto obhajilo, delili in doživeli z njimi. Vsi skupaj pa upamo, da bo živi Jezus v njihovih srcih še dolgo prebival in risal žar v njihovih očeh.

Po končani slovesnosti v cerkvi sv. Janeza Krstnika, je v prostorih župnišča sledila pogostitev za vse prvoobhajance in njihove starše.


Več v Kultura in izobraževanje