Podelili priznanja in nagrade za tekmovanje Pot v prihodnost

Letos je 56 dijakov iz 8 slovenskih srednjih šol pripravilo naloge na temo: Slovenci in 1. svetovna vojna

Prlekija-on.net, sreda, 28. maj 2014 ob 20:27
Pot v prihodnost

Pot v prihodnost

Prleško društvo generala Maistra v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera je osmo leto zapovrstjo organiziralo tekmovanje z naslovom Pot v prihodnost, na katerem dijaki iz slovenskih srednjih šol izkazujejo svoje znanje iz novejše slovenske zgodovine.

Letos je 56 dijakov iz 8 slovenskih srednjih šol pripravilo naloge na temo: Slovenci in 1. svetovna vojna. Leta 2014 namreč obeležujemo 100 let od začetka prve svetovne vojne. Štiričlanska komisija v sestavi dr. Darko Ščavničar, dr. Dragan Potočnik, dr. Miran Puconja in Ivan Fras je pregledala in ocenila vse prispele naloge. Organizator je podelil tri zlata, 7 srebrnih in 10 bronastih priznanj, ostali dijaki so prejeli priznanja za sodelovanje na tekmovanju.

Javna razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ter nagrad je bila izvedena v soboto, 24. maja, v sklopu dneva odprtih vrat vojašnice slovenske vojske, ki nosi ime po generalu Rudolfu Maistru v Mariboru.

Rezultate lahko vidite tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje