Na slovesnosti ob 15. Občinskem prazniku občine Veržej podelili občinska priznanja

Osterčev večer posvečen rojaku skladatelju Slavku Ostercu

Danilo Ivančič, ponedeljek, 2. junij 2014 ob 22:251
Občinsko praznovanje v občini Veržej

Občinsko praznovanje v občini Veržej

V soboto, 31. maja, je v Domu kulture v Veržeju potekala osrednja slovesnost ob praznovanju 15. Občinskega praznika Občine Veržej, kjer so podelili občinska priznanja in izvedli tradicionalni Osterčev večer.

Zbrane je nagovoril župan Občine Veržej Slavko Petovar, ki je predstavil že izvedene naložbene investicije v občini Veržej, ter katere še jih čakajo za realizacijo v letošnjem letu. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil prof. dr. Ivan Svetlik, rektor Univerze v Ljubljani, ki je občini čestital za praznik in pohvalil prizadevanja za razvoj naselij Veržej, Bunčani in Banovci, ki jih izvaja občina Veržej.

Sledila je podelitev občinskih priznanj. Pisno priznanje Občine Veržej sta iz rok župana prejela Anton Petovar za dolgoletno prostovoljno sodelovanje v gasilskem društvu Bunčani in je zaslužen za velik napredek gasilstva v tej vasi, ter podjetje Malus d.o.o. za dosedanji prispevek k razvoju gospodarstva v Občini Veržej.

Za popestritev sta med slovesnostjo skrbela glasbenika Katja in Aljaž, nato pa je sledila glasbena prireditev v počastitev skladatelja Slavka Osterca v izvedbi mednarodno priznanega komornega zbora Orfej iz Ljutomera, ki je pripravil pevsko poslastico za navzoče v kulturni dvorani.


Več v Kultura in izobraževanje