Dan odprtih vrat zdravstvenega doma Ormož

Dan odprtih vrat je namenjen vsem uporabnikom zdravstvenih storitev v občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ter drugim gostom

Prlekija-on.net, torek, 3. junij 2014 ob 14:05
Dan odprtih vrat 2012, foto: zd-ormoz.si

Dan odprtih vrat 2012, foto: zd-ormoz.si

V soboto, 7. junija, se bo v Zdravstvenem domu Ormož odvil že tretji dan odprtih vrat, namenjen vsem uporabnikom zdravstvenih storitev v občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi ter drugim gostom.

Na dnevu odprtih vrat se bodo izvajale brezplačne meritve sladkorja v krvi, krvnega tlaka, telesne teže, holesterola ter meritve gleženjskega indeksa. Poleg tega pa bo obiskovalcem na voljo ogled reševalnih vozil, prikaz oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja, ogled zobozdravstvene ordinacije ter prostorov Zdravstvenega doma.

V sodelovanju s Policijsko postajo Ormož ter Prostovoljnim gasilskim društvom Ormož bo predstavljeno ukrepanje v primeru nesreče ter preventiva pri cestnem prometu pri vožnji s kolesom. Hkrati bodo predstavljeni tudi preventivni programi DORA, ZORA, CINDI in SVIT. Na dnevu odprtih vrat bo možno tudi cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje