V Puščenjakovi dvorani na ogled razstava klekljanih čipk

Razstava je lepo pripravljena, saj so nekateri izdelki razstavljeni v šestih steklenih vitrinah, spet drugi na mizah in stenah dvorane

Jože Žerdin, sreda, 4. junij 2014 ob 23:09
Razstava klekljanih čipk

Razstava klekljanih čipk

V Marijanišču v Veržeju so se dekleta in žene iz Veržeja zbirale in učile na tečaju klekljanja. Gre za ene vrste novost, ki v tem kraju v Prlekiji ni znana, zato so se odločile, da se bodo učile nekaj novega. Klekljanje namreč sega bolj v zahodni del Slovenije, kjer imajo svoj unikatni izdelek klekljarska čipka.

Na tem tečaju klekljanja so se v Marijanišču učile klekljati prte, prtičke, modne našitke in dodatke, kot so uhani, ogrlice, klekljale so tudi razne modele in tako naredile iz tega slike za na steno in za na mizo. Ob koncu tečaja so vse te izdelke odnesle na razstavo v Puščenjakovo dvorano Centra DUO v Veržeju, katere so potem dale na ogled.

Razstava je lepo pripravljena, saj so nekateri izdelki razstavljeni v šestih steklenih vitrinah, spet drugi na mizah in stenah dvorane. Razstava je zelo bogata in unikatna, saj so vsi izdelki klekljani ročno izdelani. Na razstavi je tudi veliko verskih motivov, kot je klekljana Marija, križi, apostoli. Razstava bo na ogled do sredine junija in vse to si je moč ogledati v Puščenjakovi dvorani, saj je to delo in ideje pridnih rok domačink.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje