Policisti na odstavnem pasu ustavili zaradi slabo zaprtih prtljažnih vrat

Pri viaduktu Preloge se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva policista Policijske uprave Murska Sobota

Prlekija-on.net, torek, 10. junij 2014 ob 11:01
Prometna nesreča na štajerski avtocesti, foto: PGD Slovenske Konjice

Prometna nesreča na štajerski avtocesti, foto: PGD Slovenske Konjice

V torek, 10. junija, ob 7.35 uri, se je na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami pri viaduktu Preloge, zgodila huda prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota.

Umrla 46-letnik iz Ptuja in 51-letnik iz Radencev
V nesreči sta umrla 46-letnik iz Ptuja in 51-letnik iz Radencev. 49-letnica iz Lenarta je huje telesno poškodovana in je v življenjski nevarnosti, štiri osebe pa so lažje telesno poškodovane. Vseh sedem potnikov v kombiniranem vozilu, ki so vsi zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota, je bilo namenjenih na Okrešelj, kjer so želeli počastiti spomin na gorske reševalce, ki so se med usposabljanjem smrtno ponesrečili pred 17 leti.

42-letni romunski voznik ni vozil po sredini prometnega pasu
Do prometne nesreče je prišlo, ko 42-letni romunski voznik ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zapeljal v desno na odstavni pas, kjer je s sprednjim desnim čelnim delom vozila trčil v zadnji del kombiniranega vozila, ki je ustavilo zaradi slabo zaprtih zadnjih vrat prtljažnega prostora. Po trčenju je kombinirano vozilo odbilo v desno izven vozišča, kjer se je večkrat prevrnilo in trčilo v zaščitno kovinsko ograjo, tam pa obstalo na desnem boku. Voznik tovornega vozila je po trčenju s kombiniranim vozilom, trčil še v zaščitno kovinsko ograjo ob desnem robu vozišča in se nato zaustavil na desnem prometnem pasu.

Policisti bodo romunskega voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, za kar mu grozi kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.

Policija prosi vse očividce za pomoč
Vse, ki bi lahko pomagali z informacijami o prometni nesreči še policija vedno prosi, da pokličejo telefonsko številko policije 113 ali anonimno telefonsko številko policije 080 1200.

Generalni direktor policije Stanislav Veniger, direktor murskosoboške policijske uprave mag. Damir Ivančič in direktor mariborske policijske uprave Danijel Lorbek so svojcem že izrekli sožalje. Prizadetim svojcem so prenesli tudi sožalje predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in notranjega ministra dr. Gregorja Viranta.

Tudi tokrat pa so reševalci imeli težave z dostopom do kraja nesreče zaradi nepravilnega razvrščanja vozil na avtocesti, kar je razvidno iz spodnjega posnetka.



Več v Črna kronika