Učenci OŠ Mala Nedelja prejeli bralne značke

Knjižne nagrade je podelila pisateljica Janja Vidmar

Branko Košti, sreda, 11. junij 2014 ob 20:26
Podelitev bralnih značk na OŠ Mala Nedelja

Podelitev bralnih značk na OŠ Mala Nedelja

Bralna značka je vseslovensko gibanje, ki že več kot petdeset let otroke spodbuja k prostovoljnemu branju v prostem času. O prebranih knjigah se mladi bralci (učenci), pogovarjajo z mentorji (učitelji) in debatirajo s sošolci v razredu. Za svoj trud ob koncu šolskega leta prejmejo simbolno nagrado, učenci devetih razredov, kateri so vseh devet let sodelovali v tem gibanju, prejmejo priznanje »zlati bralec« in knjižno nagrado.

Na OŠ Mala Nedelja, kjer ima bralna značka dolgoletno tradicijo, so z branjem za bralno značko v šolskem letu 2013/14, pričeli ob dnevu zlate knjige, 17. septembra lani. V torek, 10. junija, so bralno sezono zaključili s prireditvijo v kulturnem domu, na kateri so najbolj pridni bralci in bralke, prejeli zaslužena priznanja.

Poleg priznanj je nagrada za celoletni trud mladih bralcev, tudi obisk slovenskega pisatelja ali pisateljice. Letos jih je z obiskom razveselila pisateljica, scenaristka, dramatičarka in kolumnistka Janja Vidmar. Po uvodnem nastopu, s katerim je mlade bralce, predvsem pa tiste, ki ne berejo radi, želela spodbuditi k branju, je podelila priznanja, najprej najmlajšim iz vrtca. Kar 16 jih je tekmovalo za predšolsko bralno značko in vsi so bili za svoj trud nagrajeni z Ostržkovimi figuricami.

Knjižne nagrade za naslov naj bralka in naj bralec – so prejeli učenci posameznih razredov, ki so v šolskem letu prebrali največ knjig. Knjige jim je podelila Janja Vidmar, prejeli pa so jih v:
- 1. razredu Žanet Petek
- 2. razredu Melani Klemenčič
- 3. razredu Patricija Rojht
- 4. razredu Rene Megla
- 5. razredu Patricija Slavič
- 7. razredu Anja Ivančič

Zlata bralka je postala devetošolka Adrijana Ritonja, za kar je iz rok gostje prejela knjižno nagrado.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje