Ljutomerski čebelarji so se tudi letos predstavili

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Ljutomer

Janče Gartner, torek, 17. junij 2014 ob 09:54
Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

V soboto so se pred vhodom v supermarket Tuš predstavili ljutomerski čebelarji. Na stojnicah so predstavili čebelarsko opremo, izdelke in tudi tiskani material o čebelah, njihovi ogroženosti in receptih za pripravo jedi z uporabo medu.

Seveda je bil na stojnici tudi med, ki je na koncu pošel, saj je bil brezplačen, vendar obiskovalci tega niso vedeli in kdor ni vprašal, pač ni odnesel medu. Tudi medeno žganje je bilo namenjeno degustaciji in vzpostavitvi komunikacije. Veselilo nas je, da je bilo kar precej otrok, ki so se zanimali za čebelarstvo, prišli pa so tudi otroci enega od osnovnošolskih čebelarskih krožkov.

Žal obiska »pomembnih« gostov ni bilo in upam, da to ni odraz njihovega odnosa do te problematike, kar pa ne velja za »medeno kraljico«, ki se je pridružila ekipi na razstavnem mestu, opravila intervju o čebelarstvu in se pridružila čebelarjem tudi na pikniku po prireditvi. Ker je obisk sovpadal z njenim rojstnim dnem, so jo čebelarji tudi primerno obdarovali z zgodovinskim foto albumom in obveznim cvetom.

Kot že omenjeno, so se čebelarji popoldne zbrali še na tradicionalnem pikniku v Železnih Dverih in se poveselili, pogovorili in seveda najedli in hrano primerno zalili za boljšo prebavo. Zaključek je bil šele, ko so komarji postali preveč nadležni, saj večina lažje prenaša pik čebele, kot komarja.

Naj medi



Več v Kultura in izobraževanje