Zaključna slovesnost učencev OŠ Ivana Cankarja Ljutomer ob Dnevu državnosti

Učenci so na slovesni prireditvi predstavili pevske, glasbene, plesne in gledališke sposobnosti

Nuša Novak, četrtek, 26. junij 2014 ob 08:54
Zaključna slovesnost v OŠ Ljutomer

Zaključna slovesnost v OŠ Ljutomer

Težko pričakovane poletne počitnice so končno odprle vrata razposajenim, utrujenim in napetim možgančkom naših šolarjev. Za njimi je še eno dolgo, predvsem pa naporno šolsko leto. Čeprav številnim učencem šola predstavlja »nujno zlo«, je za marsikoga ta ustanova del življenja, ki je za osebno rast še kako zelo pomembna. Šola nam ne nudi zgolj učnih potreb, ampak nam omogoča razvijanje osebnosti in njenih sposobnosti na vseh področjih.

Učenci OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so skupaj s svojimi učitelji in drugimi sodelavci šole, v torek 24. junija, pripravili zaključno prireditev v prostorih športne dvorane, ki je bila posvečena 25. juniju – dnevu državnosti. Hkrati pa so hoteli na kratko prikazati tudi dejavnosti, ki so se na šoli odvijale skozi celo šolsko leto. Prireditev je bila organizirana predvsem za učence, njihove učitelje, lahko pa so se je udeležili tudi starši.

Učenci so na slovesni prireditvi predstavili pevske, glasbene, plesne in gledališke sposobnosti. Kot posebne gostje so se nam predstavile skupina Pink in Music Harmony, ki so zaslovele na Zvezdah Pomurja. Zapel nam je tudi otroški pevski zbor, pod vodstvom Jožeta Gerenčerja. Nastopili pa so tudi učenci podružnične OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.
Ravnateljica Darja Kosič Auer je ta poseben dan, izkoristila tudi za podelitev priznanj, ki so jih učenci dosegli na državni ravni.

Z mislijo na počitnice in brezskrbne dni, se je slovesnost zaključila v upanju, da bo poletje dolgo in polno pričakovanj, predvsem pa nam bo prineslo obilo užitkov v poletnem soncu. Ob koncu slovesnosti pa smo si lahko ogledali tradicionalno odbojkarsko tekmo med osmošolci in učitelji šole. Tekma je bila zelo zanimiva in polna adrenalina, saj so učenci vodili predvsem v navijanju, učitelji pa na koncu v točkah pri odbojki. Izid tekme je bil na koncu sicer veliko presenečenje, saj so bili osmošolci ves čas v prednosti, vendar so kljub temu zmagali neutrudni in bojeviti učitelji. Upajmo, da bodo naslednje leto imeli bodoči osmošolci več sreče in tako premagali učitelje.


Več v Kultura in izobraževanje